Forum dyskusyjne
trip po USA
kategoria podróże po świecie
kraj Usa
renatas 19:34 | 04.06.2013
jestem chetna na wyjazd do USA lipiec/sierpien, wynajać samochod i zwiedzic wschodnie i zachodnie wybrzeze, szukam kompanów!
Pala89 04:44 | 25.06.2013
hej:) a może masz czas na wyprawę we wrześniu? z koleżanką planujemy wyprawę samochodem od Bostonu do Miami:) jak coś pisz na e-maila pesajko89@gmail.com :0
lincoln 12:24 | 25.06.2013
polecałbym bardziej ruszyć na zachód. Nowy Meksyk, Arizona, Utah, Montana, Waszyngton, Oregon, Colorado, Idaho, Wyoming. W NM można np. wstąpić do Indian, Co wy chcecie zwiedzać na wschodzie? miasta? Polecałbym zapoznanie się z pięknymi okolicznościami przyrody w w/w stanach. Różnego rodzaju parki itp...
peyotl27 05:00 | 25.06.2013
Ja jestem chetny. Wlasnie jestem w Idaho i mam zamiar w lipcu zaczac moja wluczege po USA zachod - wschod. NY docelowo. Pozdrawiam
Pala89 01:00 | 28.06.2013
ogólnie ja już jestem w NY i generalnie z koleżanką tylko miesiąc tu będziemy razem, a, że bardziej cenimy sobie miasta i chcemy zobaczyć to co jedynie w filmach widziałyśmy dla tego taka a nie inna trasa:) a peyotl27 jak we wrześniu masz ochotę i czas na zwiedzanie wschodniego wybrzeża to zapraszam:) a i zmienił się przystanek końcowy na Key Eest xD
lincoln 15:09 | 28.06.2013
ktoś jest ograniczony to wybiera sobie takie trasy i miejsca, Ok można zobaczyć Nowy Jork, czy alternatywnie Chicago/LA , i po co powielać dalej... Każde większe miasto w USA jest takie samo. A wschód to przede wszystkim gęsto zaludnione i zurbanizowane tereny. Nie rozumiem, ale możecie sobie tkwić w marazmie podróżniczym spowodowanym oglądaniem nadmiernej liczby nieodpowiednich filmów. Zamiast zobaczyć coś na prawdę pięknego i unikatowego wolą siedzieć i grzać się w betonie oraz gapić na szkło i stal. Szkoda gadać...
Pala89 23:06 | 29.06.2013
nie rozumiem skąd to oburzenie? szczerze jedne czy dwa parki narodowe bym chętnie zobaczyła ale szczerze chodzenie po nich i podziwianie roślinek to zdecydowanie nie dla mnie bo ani się na tym nie znam ani się tym nie interesuję :) jak Ciebie tego typu wypady interesują to po prostu nie wypowiadaj się w tym wątku bo nie ma to większego sensu. Dziękuje za cenne rady ale mi się one nie przydadzą :) a LA/Chicago nie zobaczę bo co by nie było trochę nie po drodze ;p
lincoln 18:54 | 30.06.2013
roślinki...hehehe. Widać, że nie wiesz co tam możesz zobaczyć oraz jakich widoków doświadczyć. Odnośnie tych 2 miast, to oczywiście, że nie są na twojej planowanej trasie. To był tylko ogólny przykład na to gdyby ktoś chciał pooglądać trochę większych szklanych domków oraz grubasów z frytkami.
Sa-Bina 19:38 | 30.06.2013
Pala89, wystarczy, że wpiszesz w google obrazy "Parki Narodowe USA" i będziesz wiedziała, o czym Lincoln mówi :)P.S. " ...ale szczerze chodzenie po nich i podziwianie roślinek to zdecydowanie nie dla mnie bo ani się na tym nie znam ani się tym nie interesuję" --> dooobre :D
lincoln 14:53 | 01.07.2013
nie trzeba koniecznie wjeżdżać do parków, ale na pewno warto będąc już tam odwiedzić chociaż klika. Jest także wiele pomników przyrody, przy których zawsze są tzw. "visitor center" gdzie można obejrzeć film o danym miejscu, poczytać, kupić jakieś pamiątki (książki, albumy, koszuli itp...).