/ / EGIPT > Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu rośliny > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Proszę o pomoc w zidentyfikowaniu rośliny

kategoria inne

kraj Egipt

feniks-1994 dołączył
05.09.2014

feniks-1994 10:51 | 05.09.2014

Witam, dostałem od egipcjanina w prezencie coś, nie wiem czy to przyprawa, z tego co zrozumiałem służy to do robienia perfum.
Przeszukałem chyba już cały internet i nie mogę znaleźć żadnych informacji związanych z tą rośliną. Jedynie znalazłem zdjęcie, na którym jest to o co mi chodzi.

Poniżej wklejam link do tego zdjęcia i chodzi mi o te "korzonki" po lewej stronie na środku w tej drewnianej beczce.

http://www.justfoodnow.com/files/2009/10/baskets-of-dates-and-spices-and-stuff-in-egypt.jpg

Proszę o pomoc w nazwaniu tego i jakiś informacji jak tego używać.

feniks-1994 dołączył
05.09.2014

feniks-1994 10:58 | 05.09.2014

Wklejam jeszcze raz link, bo nie wiem czemu pojawiła się w nim spacja, w razie czego wystarczy ją skasować.
www.justfoodnow.com/files/2009/10/baskets-of-dates-and-spices-and-stuff-in-egypt.jpg

feniks-1994 dołączył
05.09.2014

feniks-1994 12:56 | 05.09.2014

Już wiem, udało mi się znaleźć. Jest to Róża Jerychońska. Bardzo ciekawa roślina. Wątek uważam za zamknięty

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl