Forum dyskusyjne
Banjul i dalej
kategoria podróże po świecie
kraj Gambia
[konto usuniete] 10:25 | 02.01.2017
Był ktoś ostatnio w Gambii? Trudno znaleźć ad hoc nocleg w Banjul ? Ile czasu poświęcić na to miasto? Coś interesującego w okolicy (jednodniowy wypad lokalnym transportem)?
KAnka85 01:15 | 03.01.2017
Byłam 2 lata temu.Na Banjul wg mnie wystarczy 1 dzień.
Jeśli lubisz po prostu obserwować lokalne życie, poszwendać się po bazarze itp. to maksymalnie dwa ;-)
Noclegi - najłatwiej, ale i milej niż w tym "mieście" (bo w porównaniu do naszych miast to jednak miasteczko) będzie znaleźć lokum przy plaży, np. w Serrakundzie (+Kotu, Kololi) i dojechać na zwiedzanie taksówką.
Całkiem interesujący może być targ rybny w Bakau, a już dalej ciekawy jest rezerwat Makasutu,
[konto usuniete] 09:23 | 03.01.2017
Dziękuję bardzo,KAnka85. Czy jeździłaś w Gambii lokalnymi autobusami?
żeglarz 14:44 | 06.01.2017
Jeździłem lokalnymi autobusami, chociaż niewielu białych decyduje się na to. Nie wydaje mi się aby wiązało się z tym jakieś zagrożenie, jeśli nie będziesz wyglądała na "bogatą" turystkę.Bardziej uważać trzeba będąc samemu w centrum jakiegoś "miasta". Gdy musieliśmy przesiadać się na inny autobus (jechałem z żoną) sympatyczny Gambijczyk, stwierdził że na wszelki wypadek przejdzie z nami między krańcówkami autobusów.
jamaj 18:16 | 10.03.2018
>Był ktoś ostatnio w Gambii? Trudno znaleźć ad hoc nocleg w Banjul ? Ile czasu>poświęcić na to miasto? Coś interesującego w okolicy (jednodniowy wypad lokalnym
>transportem)?
Polecam nocleg w Polskim hostelu u Piotra https://www.facebook.com/search/top/?q=Gambia%20POLand
tel +220 2034897