/ / GAMBIA > Banjul i dalej > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Banjul i dalej

kategoria podróże po świecie

kraj Gambia

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 10:25 | 02.01.2017

Był ktoś ostatnio w Gambii? Trudno znaleźć ad hoc nocleg w Banjul ? Ile czasu poświęcić na to miasto? Coś interesującego w okolicy (jednodniowy wypad lokalnym transportem)?

KAnka85 dołączył
11.09.2016

KAnka85 01:15 | 03.01.2017

Byłam 2 lata temu.
Na Banjul wg mnie wystarczy 1 dzień.
Jeśli lubisz po prostu obserwować lokalne życie, poszwendać się po bazarze itp. to maksymalnie dwa ;-)
Noclegi - najłatwiej, ale i milej niż w tym "mieście" (bo w porównaniu do naszych miast to jednak miasteczko) będzie znaleźć lokum przy plaży, np. w Serrakundzie (+Kotu, Kololi) i dojechać na zwiedzanie taksówką.

Całkiem interesujący może być targ rybny w Bakau, a już dalej ciekawy jest rezerwat Makasutu,

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 09:23 | 03.01.2017

Dziękuję bardzo,KAnka85. Czy jeździłaś w Gambii lokalnymi autobusami?

żeglarz dołączył
29.02.2012

żeglarz 14:44 | 06.01.2017

Jeździłem lokalnymi autobusami, chociaż niewielu białych decyduje się na to. Nie wydaje mi się aby wiązało się z tym jakieś zagrożenie, jeśli nie będziesz wyglądała na "bogatą" turystkę.Bardziej uważać trzeba będąc samemu w centrum jakiegoś "miasta". Gdy musieliśmy przesiadać się na inny autobus (jechałem z żoną) sympatyczny Gambijczyk, stwierdził że na wszelki wypadek przejdzie z nami między krańcówkami autobusów.

jamaj dołączył
24.01.2011

jamaj 18:16 | 10.03.2018

>Był ktoś ostatnio w Gambii? Trudno znaleźć ad hoc nocleg w Banjul ? Ile czasu
>poświęcić na to miasto? Coś interesującego w okolicy (jednodniowy wypad lokalnym
>transportem)?

Polecam nocleg w Polskim hostelu u Piotra https://www.facebook.com/search/top/?q=Gambia%20POLand
tel +220 2034897

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl