Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Styczniowe spotkanie we Wrocku |
autor komentarza: bynio |
data dodania: 2010-01-26 13:13:30 |
treść: Z paszportem nikt mi nie robi łaski, że go dostanę, a tak jest w przypadku amerykańskiej wizy. Do urzędu nie muszę chodzić na przesłuchanie, okazywać dokumenty z dochodami itp i jeżeli mam zdjęcia i dowód osobisty plus wniosek to paszport NA PEWNO otrzymam. Z tego co się orientuję jest różnica między obywatelami Nigerii, Etiopii, a obywatelami państw Unii Europejskiej. Może z Twojej perspektywy tego nie widać, ale uwierz mi, że jednak jest. Poza tym skoro obowiązuje zasada wzajemności w tego typu sytuacjach, to amerykańscy obywatele też powinni mieć wizy na wjazd do Polski, następnym problemem są oficerowie z imigration office na lotniskach (wiza to tylko przyrzeczenie wjazdu) . Parę osób już tego doświadczyło. Chyba nie jest tak fajnie skoro Brazylia w ramach retorsji wprowadziła takie same procedury dla obywateli amerykańskich, jak USA dla brazylijskich. Jak idę po wizę tajską, indyjską, brazylijską czy innych państw to nie muszę dzwonić na 0-700.. jak na panienek lekkich obyczajów i zabierać sterty dokumentów, a to stanowi chyba pewną różnicę. Natomiast ludzi lubię oglądać wszędzie, gdzie pojadę, lubię patrzeć czy są życzliwi dla innych, uśmiechnięci itp., jak się zachowują w różnych sytuacjach. Moim zdaniem oglądanie, poznawanie ludzi i ich obyczajów jest jednym z sensowniejszych powodów podróżowania. Zbyszek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.