Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: pomóżcie! jakie leki antymalaryczne do Am. Pd? |
| autor komentarza: katasia |
| data dodania: 2007-01-10 16:31:56 |
| treść: dżungla to nie tak zwykły las więc nie mam mowy o żadnych sandałkach czy klapkach... ja miałam buty sportowe no i oczywiście długie spodnie! podłoże w niektórych miejscach jest bardzo mokre, nie ma też wyznaczonych ścieżek. Pamiętajcie żeby nigdy nie wchodzić do takiego lasu bez jakiegoś tubylca - w innym razie moze być niebezpiecznie i problem z powrotem. Nas oprowadzał jakiś brazylijczyk, który nawet słowa nie znał w innym języku niż swój więc było śmiesznie ale pokazał nam za to wiele rzeczy, które normalnie na wycieczkach sie nie zdarzają, np wspinaliśmy się na bardzo wysokie drzewa (jest taka specjalna technika bez lin ani pomocy:), potem zrobiliśmy sobie huśtawke z lianów, znaleźliśmy drzewa z kolorowymi owocami i pomalowaliśmy się jak indianie:) jeszcze pare rzeczy fajnych wymyślał.. na prawde miło wspominam ten wyjazd! Domyślam się że Wasza przygoda zacznie się wcześniej bo pewnie macie rejs takim specjalnym statkiem po Amazonce i Rio Negro. Koniecznie ustalcie żeby na noc statek był na Rio Negro ponieważ jest mniej owadów i nie będa Wam tak dokuczały jak np na Amazonce. niby blisko a jednak ogromna różnica!! Jeżeli jeszcze macie jakieś pytania służe pomocą! - jak co to piszcie na maila:)) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.