Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Plan podróży i parę pytań |
autor komentarza: doominik |
data dodania: 2013-10-01 12:14:49 |
treść: Witam. Planuję wyjazd do Tajlandii w dniach 1.03.2014 - 15.03.2014 i jestem w trakcie układania planu podróży. Z grubsza już plan mam ułożony jednak w drugim tygodniu waham się co do paru miejsc i chciałbym poznać opinię osób, które już tam były. 1. Przylot do Bankoku 1.03 i pobyt do 4.03. a)1.03-2.03, zwiedzanie Bankoku (świątynie, wycieczka po kanałach) b)3.03, zwiedzanie Ayutthaya. 2. Wyjazd (kolej)4.03 (godziny poranne) do Kanchanaburi i pobyt do 6.03 a)4.03 przejazd "koleją śmierci" i obejrzenie Kanchanaburi. b)5.03 Całodniowa wycieczka do parku Erawan 3. Wyjazd (kolej) 6.03 (godziny poranne) do Koh Samui a) pobyt na Koh Samui do 10.03 4. Wyjazd z Koh Samui do Krabi lub Ko Phi Phi lub Phuket i pobyt do 14.03. 5. Powrót na samolot do Bankoku I teraz co myślicie o tym planie? Ad.1. Czy tyle dni w zupełności starczy na Bankok? Nie mam zamiaru biegać ale też nie mam zamiaru wchodzić do wszystkich świątyń. Ad.3. Zastanawiam się co wybrać? Pobyt na Koh Samui czy może Ko Phangan. Ad.4. A potem po pobycie na jednej z tych dwóch wysp Zakwaterować się gdzieś w Krabi czy może Phi Phi albo jeszcze Phuket. Tak wiem że Phukhet jest bardzo skomercjalizowany ale chciałbym wybrać się na wycieczkę do parku Ao Phang a to chyba jedyne miejsce skąd takie wycieczki się odbywają. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie i polecenie czegoś innego. Co do wysp i plażowania to od razu napiszę że nie interesują mnie klimaty z setkami hałaśliwych klubów nocnych. Preferuję jakieś klimatyczne lokalizacje ze spokojnymi knajpkami gdzie można smacznie zjeść i popróbować drinków oraz ponurkować i poplażować. Dlatego nie wiem jaką wyspę wybrać. Jak się nazywają miejsca gdzie można kupić bilet łączony kolej+bus+prom? Czy jest jakaś strona gdzie można znaleźć koszt przejazdu z miejsca na miejsce? Koleje znalazłem ale busów nie mogę. Czy istnieje połączenie do Kanchanaburi z Bankoku? Na mapie jest linia kolejowa ale na tej stronie nie ma połączeń http://www.thairailticket.com. Czy jest sens rezerwować wcześniej przez internet noclegi w wymienionych lokalizacjach czy lepiej na miejscu? Dziękuje |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.