Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Proszę o opis złych doświadczeń |
autor komentarza: amaliooo |
data dodania: 2014-02-04 18:29:12 |
treść: Hej, ja niestety miałam kilka złych doświadczeń, ale wracam do Tajlandii kilka razy w roku i już wiem dzięki temu na co uważać. Polecam mieć się na baczności jeśli chodzi o nocne podróżowanie autobusami z Khao San Road. Wrzucają bagaże do luku, ludzie siedzą u góry i wszystkie okna są zasłonięte. Broń Boże nie wolno ich odsłaniać bo od razu opier*alają człowieka. Niestety kierowca i jego pomagierzy maja dostęp do bagaży i bezkarnie przez całą trasę w nich grzebią. Robią sporo przystanków na drodze podczas których prawdopodobnie przekazują skradzione rzeczy swoim koleżkom, żeby nikt nic przy nich nie znalazł. Na trasie na wyspy na południu Taj robią Ci co najmniej 5 przesiadek żebyś nie był w stanie się zorientować w którym busie Cię okradziono. A na końcu znikają szybciutko i nie ma kogo oskarżyć. Wszyscy którzy wysiedli z autobusu na południu w Surat Thani mieli nieswoje rzeczy w walizach i plecakach, a niektórzy mieli torby pocięte nożem. Ale nic się nie dało zrobić - wywalili torby na asfalt, potem nas "wypędzili" z autobusu i zniknęli :/ Niestety większość agencji turystycznych z okolic Khao San i Rambuttri Road sprzedaje właśnie bilety autobusowe tej koszmarnej korporacji. To samo zresztą mnie spotkało w Indonezji i Kambodży. Dlatego teraz nie ma mowy, żebym jechała gdzieś nocnym autobusem - tylko i wyłącznie w dzień, ewentualnie nocnym pociągiem. Nocne autobusy mogę polecić tylko jeśli chodzi o firmy "rządowe" i bilety kupowane na normalnych stacjach autobusowych. Tam jest jak najbardziej spoko - kulturka :) dają też wodę i jakieś ciacha na trasie. Mam nadzieję, że jakoś pomogłam! Pozdrawiam, Magda |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.