Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Geirangerfjord |
autor komentarza: Solo |
data dodania: 2014-07-14 13:28:07 |
treść: Mam niewielkie doświadczenie z kampingami norweskimi (namiot zazwyczaj na dziko), ale te na których bywałem zazwyczaj nie oferowały wi-fi. To samo tyczy się domków (tzw. Hytter). W tańszych domkach nawet wc bywa na zewnątrz, więc o necie można zapomnieć... Co do telefonu na kartę, to tutaj sytuacja wygląda inaczej niż w Polsce. W Norwegii wszystkie karty są rejestrowane, więc przy zakupie należy pokazać dowód tożsamości. Siecią najczęściej wybieraną przez Polonię jest MyCall (https://mycall.no/) Mają obsługę po polsku i bardzo niskie ceny połączeń zagranicznych. Problem z tą siecią jest taki, że praktycznie nie posiadają swoich punktów(jest jeden sklep w Oslo - MyShop Brugata 1, 0186 Oslo), a zamawianie karty odbywa się przez internet. Karta przychodzi pocztą po kilku dniach. Ale nie wiem jak wygląda kwestia zamawiania na polski adres bez norweskiego odpowiednika nr. pesel. Najpopularniejszą siecią w Norwegii jest Telenor (takie miejscowe TP). Ich stanowiska można znaleźć chyba we wszystkich dużych marketach, a kartę dostaje się od ręki. Darmowe wi-fi można znaleźć na dworcach, lotniskach, w niektórych samolotach (np. Norwegian), pociągach i autobusach dalekobieżnych(nie wszystkich) itp. Oczywiście w hotelach to standard. Myślę, że na dużych kampingach, na których ludzie zatrzymują się aby wypoczywać a nie tylko przenocować, internet też powinien być dostępny. Na kampingu, jeśli nie ma wi-fi, to obsługa zazwyczaj pozwala skorzystać jednorazowo ze swojego, w celu sprawdzenia poczty czy pogody. Powodzenia |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.