Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Filipiny, Tajlandia, Kambodża, Wietnam tuk-tukiem na kitesurfing |
autor komentarza: towPawel |
data dodania: 2015-06-29 07:15:14 |
treść: Pomysł piękny. Na prawdę jestem pod wrażeniem. Problem pojawia się jednak z tuk tukiem :/ Obawiam się, że taka opcja jest niemożliwa/bardzo trudna. 1. Kupno tuk tuka w Tajlandii. W odróżnieniu od Kambodży w Tajlandii tuk tuki uchodzą za raczej drogi środek transportu, a co za tym idzie myślę, ze motorower z budą też będzie kosztować - ile nie wiem, ale raczej nie spodziewałbym się kilkuset dolarów. 2. Granica Taj-Kamb. Nie jest to zdecydowanie jedno z moich ulubionych przejść granicznych. W sezonie kolejki i... trzeba je przejśc na pieszo. Nawet transport "publiczny" tak działa. Jedziesz do granicy, przechodzisz ją z buta i po drugiej stronie czeka kolejny podstawiony środek transportu. Raczej nie wjedziesz tajskim tuk tukiem do Kambodży. 3. Granica Kamb-Wiet. Wizę do Wietnamu kupisz bez problemu w agencjach w Kambodży, ale nie zapewni Ci to przejazdu przez granice tuk tukiem. Myślę, że kwestia jest łatwiejsza niż z Tajlandią, jednak i tutaj może być gwóźdź, a już na pewno nie spodziewałbym się szybkiej odprawy. Co zatem? Najłatwiej wszędzie kupować i sprzedawać tuk tuka ;) Lub łączyć transport. Np. Tajlandia autostopem, Kambodża na motorowerze, a Wietnam tuk tukiem (tutaj tuk tuka prawdopodobnie kupisz najtaniej). Lub też opcja dwa. Zacząć od Wietnamu, tam kupić tuk tuka, dalej do Kambodży (to jest prawdopodobnie możliwe), a w Kambodży sprzedać tuk tuka, może nawet z małym zyskiem, gdyż pojazdy kosztują tutaj drożej niż w Wietnamie, a Tajlandię - coś wymyślisz. powodzenia! >Witam wszystkich bo jestem tu nowy. >Rok temu wpadłem na z lekka szalony pomysł, żeby odwiedzić najlepsze spoty >kitesurfingowe na Świecie. W od maja do września jeździłem terenówką po Polsce, >Niemczech, Włoszech, Francji, Hiszpanii, Maroku, Portugalii, Sadynii i Malcie. Więcej >na blogu: http://kitelancers.pl >22 stycznia wybieram się na Filipiny, potem Tajlandia, Kambodża, Wietnam, może także >Sri Lanka. Całość jakieś 3-4 miesiące. Z Tajlandii do Wietnamu chcę jechać >tuk-tukiem, czytaj kupić tuk-tuka i nim jechać. >Plan zakłada jazdę wzdłuż wybrzeża i odwiedzanie fajnych plaż, gdzie można pływać na >kajcie. Szukam osób chętnych do dołączenia na całość lub część wyprawy. Jeżeli ktoś >nie umie pływać na kajcie to może zrobić darmowy kursik na miejscu :) |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.