Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Przeprowadzka na Kanary:) |
autor komentarza: damian_1313@interia.pl |
data dodania: 2016-08-29 03:46:35 |
treść: Witam Otóż wraz z dwójką znajomych chcielibyśmy rozpocząć "nowe życie" w Hiszpanii, a dokładniej w prowincji Las Palmas. Mamy po 22 lata i postanowiliśmy zapuścić korzenie w nieco bardziej przyjemnym dla nas miejscu. Byliśmy już kiedyś we wcześniej wspomnianym miejscu i bardzo nam się spodobało. Planujemy wyjazd pod koniec listopada :) Chciałem przede wszystkim się dopytać o zakup mieszkania i założenie konta bankowego w Hiszpanii bez zaświadczenia o dochodach. Pracujemy oficjalnie dopiero od początku tego roku i za poprzedni rok rozliczaliśmy się tylko za marne grosze zarobione w pracach dorywczych. Obecnie jesteśmy w stanie zarobić około 1000 Euro miesięcznie, każdy z osobna, ale czy jeśli nie mamy żadnego zaświadczenia oficjalnego źródła tych dochodów to czy będzie to problem? Z mieszkaniem z tego co wyczytałem to raczej nie, ale jednak rachunki wypadałoby jakoś opłacić :( Może dałoby się funkcjonować jakoś bez konta bankowego? Czy da się opłacać rachunki za pośrednictwem portfeli internetowych jak PayPal, czy Skrill? Do konta w Skrill mam kartę płatniczą MasterCard, więc może to by było jakieś ułatwienie? Chciałbym jeszcze wiedzieć jak to się wszystko ma do uzyskania możliwości pobytu na okres dłuższy niż 90 dni:) Z góry dziękuję za odpowiedzi i gorąco pozdrawiam wszystkich użytkowników |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.