Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: kilka pytan dot. Tajlandii
autor komentarza: TomekHK
data dodania: 2016-09-08 13:47:11
treść:
Hej
Byłem 2 lata temu. Bangkok oczywiście warto zobaczyć i to co najmniej 2-3 dni ale smród spalin robi wrażenie i masz ochotę uciec jak najszybciej :) Może dlatego, że ja swoje 3 dni przełaziłem po tym ciekawym mieście na piechotę. Następnym moim celem była wyspa Ko Tao, Bus plus prom na wyspę 800 batów. Nie rezerwowałem nic wcześniej na wyspie ale w Bangkoku za namową poznanego na mieście Taja wstąpiłem do podobno dobrego i taniego biura podróży. Tam jak zaczęli mi wyliczać ceny noclegów to mi szczęka opadła, a oni znowu strasznie się dziwili iż nie wiem, że na wyspach najtańszy hotel kosztuje 1500 batów, a na znośnym poziomie to 3000. Ślicznie podziękowałem i z ciekawości zaszedłem do jeszcze innego biura. Mniej więcej to samo :). Nie powiem, trochę się przestraszyłem, w Bangkoku spałem w ładnym pokoju na Kao San za 500 i to było sporo, bo fajne miejsce i klima itd. Ale wyspy to nie śmierdzący Bangkok, jak mi tłumaczyli panowie biurze. No ale nic to, dość że dotarłem na wyspę, poszedłem w głąb nie więcej jak 400 m i znalazłem prawie że pierwszy lepszy nocleg za 280 batów za dzień. Duży, czysty pokój z łazienką i balkonem - wziąłem na 5 dni. I to koniec grudnia, wysoki sezon :) Na Ko Pe Pe znalazłem za 400 tez w dobrym miejscu ale wylądowałem tam 1 stycznia gdzie prawie wszystko było zajęte, a ja trochę zmarnowany, więc nie bardzo się starałem :)
Także wracając do meritum, ja nie rezerwuję wcześniej. Dla mnie to przygoda na miejscu i oszczędność. Jeśli zaś chodzi o kasę to trzeba mieć kilkaset dolców przy sobie i do tego zwykłą kartę debetową do swojego konta jak by zabrakło gotówki. Wypłacisz chyba z każdego bankomatu, na wyspach też. Jest prowizja, około 20 zł.
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl