Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: POZIOM PORTALU c.d. |
autor komentarza: paweł.p |
data dodania: 2016-12-05 21:11:23 |
treść: Powtórzę to co napisałem pod zdjęciem Wacka777, bo jak już Agnieszka się uaktywni, to skasuje zdjęcie z całą dyskusją. Nie ma nitkaska zapotrzebowania rynkowego, na Twój (Nasz) wymarzony portal. Co zresztą widać po reakcji user'ów na Twoją kolejną próbę zamachu na status quo. Postanowiłem znaleźć sobie alternatywę dla Globtrotera i z przykrością muszę powiedzieć, że nie ma. Cały weekend siedziałem w Necie i wszędzie padaczka i te same problemy. Na jednym z portali trafiłem akurat na "dyskusję" z takimi pięknymi epitetami, że aż wzbudziło to mój nieudawany podziw. Wszystkie portale, które udało mi się przejrzeć, to przede wszystkim słupy reklamowo-randkowe ze zdjęciami z wakacji (z Chorwacji,Egiptu i Tajlandii w 90%). Jedyny który trzyma wysoki poziom, to National Geographic, ale to jest portal fotograficzny, a nie podróżniczy. Portalu stricte podróżniczego nie ma, albo jeszcze nie udało mi się go znaleźć. Pewnie wynika to z tego, że większość "podróżników", którzy pojechali dalej niż podmiejski autobus czują potrzebę założenia bloga i indywidualnego dzielenia się swoimi przemyśleniami z resztą świata. Adminka dawno dała do zrozumienia, że Glob to ich uboczna działalność, więc dopóki Globek się klika, to raczej na zaangażowanie właścicieli w zmiany bym nie liczył. A skoro obecnie większość zdjęć na Globie pochodzi z okolic komina, to jak chcesz zyskać poparcie dla twoich zmian? Sami mają się wyciąć, skoro nigdzie dalej nie podróżują? To jest nierealne. Mechanizm promowania dobrych zdjęć jest Ok!: TOP 30, naprawdę wybiera piękne zdjęcia i to jest super. Brakuje prostego mechanizmu eliminacji badziewia: np. możliwość dawania minusów - jeżeli zdjęcie zbiera więcej minusów niż plusów to jest automatycznie usuwane. Proste i skuteczne. Ale to jest zbyt logiczne aby mogło być zastosowane, no i znacznie pogorszyłoby statystyki portalu. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.