Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: info |
autor komentarza: Wiesław |
data dodania: 2019-01-02 17:12:37 |
treść: >Cześć :) >Proszę o kilka podpowiedzi. >1. Jaką polecasz trasę przelotu? >2. Jaka walutę zabrać? $? >3. Najlepszy czas na pobyt w okolicy Lilongwe i jeziora? > > >dzięki Krzysiek > witaj 1. z zebranych wcześniej informacji wynika że najtaniej ale niestety dość długo leci się ETIOPIAN. Ja leciałem EMIRATES przez Dubai i Johanesburg, ale to tylko dlatego że chciałem towarzyszyć synowi i synowej w ich podróży poślubnej do Dubaju 2.użyteczna waluta to USD (nowe tzn kolorowe, na zielone kręcili nosem) lub EUR, miałem też Franki ale nigdzie nie chcieli mi ich wymienić 3. najlepszy czas na pobyt to lipiec i sierpień, ja byłem na początku lipca dodatkowo: - wizę kupiłem po przylocie na lotnisku w Blantyre, koszt to 75USD lub 75EUR, jakoś nie mieli drobnych i ze 100EUR wydali mi 20EUR - wymagają okazania szczepienia przeciw żółtej febrze - skusiłem się na wizytę w NYIKA NATIONAL PARK, miejsce dość ciekawe a to głównie dlatego że nie ma tam drapieżników i można łazić po okolicy bez obawy i oglądać zwierzaki (głównie antylopy). Trzeba tylko uwzględnić że jest to miejsce położone dość wysoko i po zachodzie słońca jest baaaaaardzo zimno. Rano całą okolicę campingu pokrywała gruba warstwa szronu - polecam rejs po jeziorze, statkiem ILALA (o ile jeszcze pływa) to tyle na wstępie, jeśli masz jakieś pytania w miarę możliwości odpowiem pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.