Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Norwegia - prośba o porady |
autor komentarza: kasus |
data dodania: 2010-04-07 16:18:31 |
treść: czesc. Na Lofoty można dojechać na dwa sposoby. Pierwszy to prom do Karlskrony lub Nynnesham i dalej samochodem przez Szwecje i Norwegie. Druga możliwość to jazda samochodem przez Litwę, łotwę i Estonię, póżniej prom z Tallina do Helsinek / 3 godziny/ i dalej przez Finlandię, Szwecję i Norwegię od wschodu wjeżdża się na Lofoty. Warto zrobic rundę w jedną stronę przez Finlandię o wrócić np przez Norwegię i Szwecję. Ja byłem w 2009 roku w czerwcu na Lofotach i jest fantastycznie. Po drodze można dużo ciekawych miejsc zobaczyc. tj Litwa, łotwa i Estonia. Potem Finlandia, Zatoka Botnicka, Rovaniemi i św. Mikołaja, hotel igllo, Jedzie się piękną trasą przez północ Szwecji, renifery na drodze itd. W odstatnim etapie jedzie się trasą E10 z Kiruny do Narviku. Widoki przepiekne i z każdym kilkometrem coraz fajniejsze. Mozna jechac cały czas, bo tam już jest dzień całą dobę. Po drodze Narvik i dalej Lofoty. Co do 8 dni. Ja jechałem pełne 2 dni w jedną stronę, non stop. Trochę męczące. Jeżeli auto mało pali jest na pewno taniej przy wariancie drugim.Same Lofoty, BAJKA!. Jak chcesz coś wiecej to pisz kasus@aster.pl W Norwegii byłem 3 razy, jest drogo, dlatego większosc warto wziąc z Polski. pozdrawiam |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.