Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kolumbia, lotnisko, bezpieczeństwo, 17 lat. |
autor komentarza: alepkt |
data dodania: 2013-01-19 18:59:59 |
treść: Witam, w sierpniu chciałabym polecieć do Kolumbii. Będzie to moja pierwsza, samotna podróż samolotem. Mam kilka pytań co do samotnej podróży samolotem osoby niepełnoletniej... Mam 17 lat. Jeśli chodzi o loty międzykontynentalne , czy pod względem prawnym jest to dozwolone ? Czy potrzebuję zgody rodziców? Kiedy najlepiej zarezerwować bilety, czytałam, że można upolować naprawdę duże zniżki... jak na tą chwilę najtańszy lot Lufthansą - ok 4700 zł. Druga sprawa to bezpieczeństwo... Słyszałam trochę o podkładanych do bagażu narkotyków...? czy ktoś się z tym spotkał? Czy osoba niepełnoletnia jest odprawiana bez problemu ? Najbardziej boję się odprawy w drodze powrotnej na ELDORADO... ( niby straszne kontrole ) co do mojego hiszpańskiego... podstawy. Angielski o wiele lepiej. Jak tam z angielskim? Czy ktoś miał przyjemność być na el dorado? Jak wrażenia ? Jak Wam się podobała Kolumbia? Muszę przyznać, że ja marzę o Cańo Cristales... :) Polecacie coś? w Kolumbii na lotnisku będzie na mnie czekał mój pełnoletni kolega, czy to coś zmienia? Będę bardzo wdzięczna za jakąkolwiek pomoc lub radę. Pozdrawiam, Aleksandra |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.