Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: szczepienia |
autor komentarza: gromek |
data dodania: 2013-03-07 07:39:27 |
treść: Hej, jestem wlasnie na Sri Lance. Przed wyjazdem zaszczepilam dodatkowo na dur brzuszny (czyli tyfus, koszt to 240 zł, jedna dawka) oraz polio (poniewaz niedlugo jade do innego kraju, gdzie polio jest, to od razu zrobilam. Z tego co wiem zalecane jest i tutaj), koszt jednej szczepionki skojarzonej, gdzie wchodzi ochrona przed tężcem, błonicą, krztuścem i polio to 180 złotych (jedna dawka) Szczepienia na żółtaczki juz mialam wczesniej. Najlepiej jak zadzwonisz do stacji epidemiologicznej na ul. Żelazna (maja swoja strone). Dla mnie panie byly bardzo uprzejme, ale tez nieco straszyly (że i szczepienia na menignokoki i jedzenie malarone bedzie potrzebne) ale nie skorzystalismy. Smarujemy sie mugga, spimy pod moskitierami (spimy w tanich przybytkach, moskitiery zawsze sa). Ponadto tych komarow jest bardzo malo! Rozmawialam z innymi podrozujacymi z Europy i rowniez malarone nie stosuja. Osobiscie jestem pozytywnie zaskoczona Sri Lanka. Jest tu w miare czysto, jadamy w lokalnych, przydroznych knajpach i ani razu nie chorowalismy. |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.