Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: PRZEWODNIK Z BUSEM |
autor komentarza: wowojtek |
data dodania: 2016-08-29 19:25:25 |
treść: >Moim zdaniem jeżdżenie z lokalsami oznacza przeważnie niski budżet, dużo czasu na >wyjazd oraz brak wiedzy z historii sztuki, religii i historii odwiedzanego kraju. >Takie są moje spostrzeżenia, które dotyczą większości ludzi tak podróżujących, co nie >oznacza, że tacy są wszyscy. Wyjątki się zdarzają, niektórych znam nawet osobiście. >Tzw. obserwacja żyjących ludzi wielkiej wiedzy nie wymaga, natomiast znajomość >miejscowych obyczajów, ich religii, historii i realiów jest znacznie trudniejsza. >Mnie interesuje historia i sztuka kraju, więc oglądam te miejsca, które to >przedstawiają. Ja Schwedagon mogę oglądać co kilka lat i nigdy mnie nie znudzi, bo >atmosfera plus mistycyzm tego miejsca jest niepowtarzalny za każdym razem. Jadąc >wynajętym busem nie jadę tam, gdzie kierowca chce, tylko tam, gdzie ja chcę ponieważ >to JA ŚWIADOMIE układam najpierw plan podróży, potem czytam uwagi tour operatora, na >koniec ja decyduję jak ma wyglądać impreza, w którym miejscu ile czasu spędzę i >ustalam cenę za usługę z możliwością przedłużenia lub skrócenia pobytu. Na >większości wyjazdów jeżdżę lokalnym transportem i nie widzę w tym nic ciekawego, >raczej konieczność. Siedzenie w autobusie lub pociągu po kilkanaście godzin wielkiej >wiedzy o odwiedzanym kraju mi nie przysparza, poza koniecznością zwracania uwagi (w >niektórych państwach) czy nie ukradli mi podręcznego bagażu i bólem pleców. I >niestety właśnie tak będzie wyglądała południowa część naszego wyjazdu tzw. podróż z >lokalsami. >Pozdrawiam > Zbyszek zbyszku ! ja rowniez nie oczekuje odpowiedzi.. ale prosze przeczytaj "jeszcze " raz to co napisales !! bo albo ja czytam "bez zrozumieniem: tekstu , lub ty bzdury piszesz !! cytuje "jezdzenie z lokalsami oznacza przewaznie niski budzet.... brak wiedzy z histori sztuki ,religi ..itd rozumiem ze "do pracy" limuzyna wozi cie .. bo przeciez z lokalsem do tramwaju/busa/pociagu nie wsiadziesz nawet w polsce ... BO co oni wiiedza o histori kraju.. pozdrwia i zycze Duzo podrozy "ksztalcacych |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.