Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Kuba Luty-Marzec |
autor komentarza: kiwi2013 |
data dodania: 2016-10-29 19:33:41 |
treść: Fakt my podróżowaliśmy wypożyczonym autem co mocno ułatwiał sprawę zwiedzania a decyzje co do planu czy noclegu często były spontaniczne :) Tak, myślę, że warto kupić kilka butelek wody jak jest okazja..Z wodą bywa ciężko, łatwiej kupić napoje colo, sprite, mirindo-podobne ;/ W Hawanie piliśmy najlepsze mojito na świecie, polecamy Malecon i przejażdżkę starym samochodem po okolicy - niezapomniane wrażenia! Old Hawana warto się przespacerować, uważać na naciągaczy chcących wymienić pieniądze... Lepiej od razu odmówić i odejść, nie wdawać się w dyskusję. Vinales jest piękne tam jeździliśmy na kucykach zwiedzając dolinę i słuchając opowieści jak powstają cygara - super sprawa, trwało to ok 4h - dupsko bolało ;D Super Nocleg w Vinales u Niurki y Alejandro pan okazał się jakimś mega kucharzem a jego kuchnia była wyśmienita! Cienfuegos i wodospady mmmm WARTO!! Trinidad tam na głónym placy jest fajna wieżyczka skąd widoki są boskie i jest plac gdzie wieczorami grana jest kubańska musa są tańce alkohol i dużo randości :) Playa LArga, Cayo Jutias, Cayo Santa MAria, Droga gdzie kraby wychodzą w tysiącach i migrują : https://www.youtube.com/watch?v=kndS6DlCUvc NIEZAPOMNIANE PRZEŻYCIE !! na Kubie ujęło mnie to, że mimo tej biedy jaka tam jest, brakiej dostępności do wielu rzeczy to ludzie są pprzemili, przesympatyczni, przepomocni... Kilka razy mieliśmy problem ze znalezieniem nockegu a miejscowi stawali na rzęsach żeby nam coś nagrać :) Zawsze dziekowalismy jakimś drobiazgiem z Polski lub zwyczajnie imprezowaliśmy do bialego rana z tymi ludźmi... uwierzcie, że po kilku głębszych bariery językowej nie bylo wcale hahaah :) kiwi |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.