Forum dyskusyjne dodanie komentarza

powrót

temat: SPRAWDZONE NAMIARY NA PRZEWODNIKA z busikiem
autor komentarza: nitkaska
data dodania: 2017-01-29 13:46:15
treść:
>Co jest u niego wliczone w cene prosze o odpowiedz... Dzieki

Ginger32, u Andiego w cenie jest wszystko, co jest związane z wydatkami na auto (paliwo, opłaty za drogi, za parkingi) oraz jego praca (nie płacicie już za jego noclegi, czy wyżywienie). W busie ma lodówkę turystyczną, w niej zawsze wodę, colę i piwo, Nigdy nie chciał za te napoje pieniędzy. My jednak często same kupowałyśmy napoje, zawsze też zapraszałyśmy Andiego do wspólnych posiłków, płacąc za niego, coć on zawsze miał ogromne obiekcje, a czasem nie korzystał z zaproszenia, mówiąc, że w danym miejscu jest to źle widziane.
Andy poza tym zawiezie Was w miejsca do których sami pewnie nie trafilibyście, czasem też wynegocjuje cenę, której sami nie uzyskacie. Poza tym może Wam zaproponować swój plan, ale możecie mieć własny i ustalacie z nim trasę. Warto skorzystać z jego sugestii, zna bowiem realia i wie co jest możliwie, a co nie.
Przykładem były moje sugestie, aby jedną, dwie noce podróżować nocą, aby zaoszczędzić czas i móc zobaczyć więcej. Andy stanowczo się na to nie zgodził. Na miejscu przekonałyśmy się dlaczego - otóż tam drogi są w złym stanie, często w bardzo złym, nie są oświetlone, jedzie się wzdłuż miejscowości, życie toczy się na ulicy - jezdni... Podróżowanie nocą jest w związku z tym bardzo niebezpieczne.

Jednak czasem warto się uprzeć przy swoim, bo jemu może coś się podobać mniej i może uważać, że konkretna atrakcja nie jest warta zobaczenia. Tak było w moim przypadku, zależało mi bardzo na kompleksie Kaku, Andy twierdził, że jest tam za dużo turystów i miejce jest przereklamowane. Posłuchałam, wykreśliłam Kaku z trasy, a dziś tego żałuję. Ale może jest to powód, aby tam wrócić...
tytuł:
treść:
użytkownik: hasło:

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl