Forum dyskusyjne dodanie komentarza
temat: Plan podróży Malezja&Borneo prośba o pomoc |
autor komentarza: hipol |
data dodania: 2017-02-26 21:52:49 |
treść: Cześć. W lutym 2016 byłam 12 dni w Sarawaku. Nocleg w Baku załatwiłam telefonicznie dzień wcześniej ( ok. 5$ w zbiorówce ) - z Kuching to blisko i 2 dni wystarczyły mi, żeby przejść wszystkie otwarte wtedy trasy. Najbardziej podobało mi się jednak w P. N. Mulu. Dostać się tam można samolotem, ale bilety można kupić czasem tanio w biurze. Ja miałam mało czasu - pojechałam rano na lotnisko, tam kupowałam i za 1,5 godz. miałam lot. Byłam 3 dni bez rezerwacji noclegu, spałam w chałupce 5 min od wejścia do parku. Zresztą przy lotnisku czekają ludzie oferujący noclegi i zawożą do nich ( ale to i tak blisko ). Z Kuching na 1 dzień można też pojechac do Gunung Gadun, gdzie rosną raflezjie, biura turystyczne wiedzą, czy jakaś akurat kwitnie i czy warto tam jechać ( autobus z głównego dworca ). Centrum orangutanów - lepiej jechać na karmienie poranne, jest mniej ludzi i w parku nie można czekać na karmienie popołudniowe, bo wszystkich wypraszają, ja snułam się po okolicy, ale i tak po południu już żadnego nie było, a rano 2. W sumie wystarczy tam być tylko do południa. Opisuję wyjazd na blogu, jeśli chcesz - poczytaj: podrozzyciablog.wordpress.com z prawej zakładka ,,wybierz podróż" - Borneo |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.