Forum dyskusyjne dodanie komentarza
| temat: EBC - czy warto? |
| autor komentarza: KwQ |
| data dodania: 2019-01-18 01:41:31 |
| treść: Siema, Moje pytanie zapewne wyda się dość trywialne i idiotyczne, no ale kto pyta nie błądzi ;) Pijąc do sedna, zamierzam przeznaczyć około trzy tygodnie (21 dni, 13.03 - 01.04) w marcu na dojście do EBC, pokonanie „Trzech Przełęczy” , oraz zdobycie dwóch „pięciotysięczników” (najprawdopodobniej Gokyo Ri i Kala Pattar/Chuckung Ri). Domyślam się, że czasowo nie trzyma się to kupy, więc muszę z czegoś zrezygnować. Będzie to mój pierwszy wypad w Himalaje, więc jestem nastawiony na piękne okolice i zdjęcia. Nie kręci mnie widok tłumu turystów. Spotkałem się z opiniami, że największy sens jest w odpuszczeniu sobie wizyty na Everest Base Camp. Jest tam tłoczno, panuje jarmarczna atmosfera i nic tam ciekawego nie ma. Do tego droga tam i z powrotem to koszt około trzech dni. Nie chciałbym jednak zrezygnować z flagowego miejsca na treku. Jakie jest wasze zdanie, co wybrać? Macie jakieś sugestie jakie miejsca odwiedzić i co zobaczyć w tym czasie ("Trzy Przełęcze" i jeden randomowy pięciotysięcznik mur beton) ? Serdecznie pozdrawiam, Dziękuję za rady i poświęcony czas, Bartek |
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.