Forum dyskusyjne
obywatelstwo
kategoria inne
kraj Chorwacja
grindgirl 09:48 | 04.02.2010
czy znajdzie sie ktos kto ma pojecie jak mozna zdobyc chorwackie obywatelstwo?pomozcie ludziska,plisssss
emski 14:52 | 04.02.2010
zapewne najlatwiej ...poszukaj jakiego jurnego chorwata i za maly service masz "meza" i obywatrelstwo :-)) ale dlaczego chorwackie ? o albanskie pewnie bedzie latwiej :-))
grindgirl 16:05 | 04.02.2010
tam to wlasnie poczulam ze to moje miejsce na ziemi,a muz juz jest,tylko sprawa jest bardziej skomplikowana...dziex za dobre checi ale musi sie co inne wymyslic
emski 16:22 | 04.02.2010
juz starozytni rosjanie mawiali ze ...maz nie sciana przestawic mozna :-)) a co do poczucia tego miejsca ? a widzialas inne miejsca na swiecie ? jak ja bym sie chial osiedlac w tych miejscach co mi przypasowaly to by zycia nie starczylo :-))
grindgirl 14:30 | 05.02.2010
widzialam juz troche...czuje sie bardziej internacjonal niz polska,z reszta zdanie o wlasnym kraju mam nie najlepsze delikatnie mowiac co jest wynikiem wielotwtnich doswiadczen...ale nie o to chodzi...nie posiadam tez duszy turystki co odczulam w miejscach duzo bardziej egzotycznych,ktore nie krecily mnie wcale,tego co poczulam gdy tylko wjechalam do Chorwacji sama nie jestem w stanie wytlumaczyc...to bylo jak...milosc od pierwszego wejrzenia i od tamtej pory mysle tylko o jednym,jak tam zostac i napewno cos wymysle taka juz jestem,podazam za glosem serca i jak sie juz na cos upre to nie ma odwolania!
emski 15:38 | 05.02.2010
no to swietnie trafilas bo tu na globie masz kwintesencje Polski i Polakow:-)) mnie juz coraz bardziej sie odechciewa chciec byc polakiem bo dluzszym pobycie tutaj a na 100% przestalem sie objawiac jako polak do polakow gdzies na swiecie poznanych ...dziwna to nacja bardzo dziwna i straszna i smieszna :-))
grindgirl 16:35 | 05.02.2010
tu to znaczy w Polsce czy tu tj.w Chorwacji?jak mam byc szczera to haftac mi sie chce jak mysle o zyciu w swym ojczystym kraju,wiem ze zyjac za jakakolwiek granica zawsze czujesz sie mniej lub wiecej obcy,ale nigdzie jeszcze nie czulam sie tak obco jak w Polsce.Masz racje ze najlepsze polskie rodzynki mozna spotkac w innych krajach,nie raz to juz przerabialam,wierze ze sa tez wsrud nas normalni ludzie i za jednego z nich sie nieskrimnie uwazam ale ogol jest poprostu zalosny,zawziete to,egoistyczne jak nigdzie indziej ze juz o extremalnym poziomie falszu nie wspomne...zle sie czuje otoczona takim spoleczenstwem dlatego malo kiedy bywam w kraju i nie wyobrazam sobie tu zyc i tu umrzec...
emski 17:19 | 05.02.2010
tutaj na globtrotterze gdzie mialas ta radoche sie zainstalowac jest taka mala Polska :-)) jest co prawda kupe fajnych ludzi ale ci chyba sie udali na wewnetrzna emigracje ale jest tez duzo duzo takich zwyklych normalnych codziennych ja ich okreslam "szczurow" co gryza podgryzaja gdzie sie da i za co sie da a to Polska wlasnie a co do emigracji to chyba jedyne wyjscie to udac sie na tzw wewnetrza w swoj wlasny swiatek i i udzielac vizy wjacdowej po dokladny rozpatrzeniu wniosku :-)) bo gdziekolweik sie udasz i pokazesz ze myslisz bed cie tepic bezmyslni pokazesz ze cos masz i sie cos dorobilas beda cie tepic zawistni nawet ci maja i bywaja tez cie beda tepic za to ze masz wlasne poglady swoj swiat a w koncu dopieprza ci tylko dla zasady aby ci gula stanela :-))) Welcome Home !!! :-))
grindgirl 17:34 | 05.02.2010
a to to wiem nie musisz mi o tym opowiadac,taka mam zalete ze niedlugo po urodzeniu gdy zobaczylam co sie tu wyprawia stwierdzilam ze nie mam zamiaru sie dopasowac i takim oto sposobem juz prawie trzy dyszki sprawiam problemy wszystkim ktorzy postawili sobie za cel "przystosowac mnie do zycia w spoleczenstwie",mamie,tacie,niepowaznym nauczycielom,pracodawcom,proboszczowi...i calej rzeszy innych dobroczyncow,kiedys byli pewni ze wyrosne z tego,ale juz stracili nadzieje a jednak dale wala glowa w mur i probuja"zrobic ze mnie czlowieka"i niech im na zdrowie,mnie to nie rusza,choc nie powiem zeby ulatwiali mi tym zywot to predzej zczezne niz sie poddam!!!!!!!!
Qmoszka 18:20 | 05.02.2010
A jakie problemy z tym przystosowaniem ? :))) Ja nigdy problemów nie miałam,co kazali tom robiła :)))))
grindgirl 18:36 | 05.02.2010
ja wrecz odwrotnie,kazali szanowac ludzi co mnie nie szanowali,brac przyklad z tych co to nie swiecili przykladem,myslec,robic i gadac jak reszta,siedziec cicho gdy nalezalo zabrac glos,wygladac "normalnie"...i takie tam pierdoly,zygac mi sie chce jak o tym pomysle.fuuuuuuuuuu
grindgirl 18:42 | 05.02.2010
odbieglo sie mi od tematu ale fajnie tu;-)))))
Qmoszka 18:48 | 05.02.2010
No to siedź z nami i nawijaj !! Powiedz mi co to oznacza WYGLĄDAĆ NORMALNIE ?? Pytam bo nie wiem jak można wyglądać nienormalnie ,chyba że ma się głowę pod pachą :))))) A emskiego nie słuchaj ,to jest tutejszy lis cwaniak ,co tylko szuka okazji do pogaduszek ! :)))))
grindgirl 19:05 | 05.02.2010
jak mialam jakies 7 latek powiedzialam mamie ze jak tylko bede dorosla natychmiast robie sobie tatuaz,a ona na to ze mam jej to dac na pismie a ona w moje osiemnaste urodziny pokaze mi jaka bylam dlupia,ale sie nie wychylila z tym dokumentem bo od roku juz sie zaczelo,teraz sama sie tym zajmuje a i wolnego miejsca na mnie coraz mniej...dla mnie normalne ale dla durniow z zadupia skad pochodze istny wybryk natury,mowie wam,ludziom to nieraz tak ryje gar...;-))
Qmoszka 19:16 | 05.02.2010
Zostaw kawałek wolny !!! Jak by komuś coś się nie widziało że cała jesteś ,to zawsze masz miejsce na dowód że ten ktoś kłamie :))))
grindgirl 19:19 | 05.02.2010
dobrze gadasz;-))))))))))))
emski 19:28 | 05.02.2010
umieram wiec z ciekawosci aby te twoje tatuaze zobaczyc wszedzie jako oznake protestu moze nawet na globie wprowadzimy dzial ...tatoo :-)) !!!a tak powaznie mowiac to wszstko rozumie oprocz tej Chorwacji ? Przeciez to jest miejsce na ziemi gdzie wlasnie niedawno pokazaki jak mozna byc nietolerancyjnym dla swoich ziomali sasiadow i po prostu innych gdzie mordowali sie nawzajem tysiacami :-((
Qmoszka 19:34 | 05.02.2010
Grindgirl zostaw pośladki puste,jak by ktoś chciał zobaczyć co masz jeszcze wolne :))) No z tym to emski ma rację z tą nietolerancją :((
emski 19:38 | 05.02.2010
a z tymi miejscami tatoo free ?
Qmoszka 19:45 | 05.02.2010
Emski co obawiasz się że może mieć ktoś więcej od Ciebie ?? Ostatnio to foto co pokazałeś,to ciężko będzie Ciebie przebić :((( :)))))
emski 19:49 | 05.02.2010
ale jeszcze mam wolne miejsca do poszalenia z igla :-))
Qmoszka 19:56 | 05.02.2010
Bym Ci napisała gdzie ,ale boję się o swój los :((((( Wiesz że teraz nie wolno o takich dziarach gadać ? :))))))
emski 20:05 | 05.02.2010
myslisz ze nam tu dekameronem po glowach nabija albo i gdzie indziej :-)) to ja juz wole stad emigrowac jak juz o niczym tu nie wolno gadac
Qmoszka 20:13 | 05.02.2010
Teraz musimy szyfrować wszystko i zejść do podziemia :)))))
beakal 20:22 | 05.02.2010
Jakby co,to też chętnie do Chorwacji na stałe...tak jak piszesz...miłość od pierwszego wejrzenia:)))) chętnie kupiłabym sobie jedną z dalmackich wysepek ;)))
Qmoszka 20:23 | 05.02.2010
A o kim (czym) mówisz Bea ?? Jakmasz na wyspę to mogę się z Tobą kolegować :)))))))
emski 20:42 | 05.02.2010
ja tez mam swoja wyspe !!! srednicy ok 2 metrow ...nie podchodzic a jak ktos chce zacumowac to kupe papierkowej roboty musi odwalic nim si zblizy a wiec zyje sobie spokojnie na tej wyspie tylko czasami jakis ptaszek przelatujacy mnie osra :-))
grindgirl 20:30 | 05.02.2010
ja nietolerancji nie odczulam,wrecz przeciwnie,peace and love,nie mozna przewidziec co my bysmy zrobili jakby ktos nam wojenke zorganizowal,bo przeciez zadko kiedy narod sam do boju rusza,tych co na gorze siedza i raczki maja czyste gowno odchodza ofiary...z reszta jak sie pozbierali,jak sie wjezdza to widac wspoldzialanie i zapal i bez UE!!!!!!!!wrocilam po 4miechach bo dluzej nie moglam juz wytrzymac i jeszcze mi sie pogorszylo z ta miloscia,nic juz nie wyglada tak jak wczesniej,i znowu kminie jak tu zwiac choc chwilke....
beakal 20:27 | 05.02.2010
Mam na dwie,ttylko nie wiem na którą mam się zdecydować:)))
Qmoszka 20:33 | 05.02.2010
Bea no to bier obie ,jedna dla mnie druga dla Ciebie :))) A grindgirl będzie miedzy pływać ,raz u MNIE to znowu u Ciebie posiedzi :)))))
grindgirl 20:32 | 05.02.2010
a dla ciekawskich to tylek wolny mam jeszcze,w sensie ze nie wydziarany...;-)))))))))))))))))
grindgirl 20:36 | 05.02.2010
no i problem z glowy!!!!!!!!!!
emski 20:44 | 05.02.2010
to wrzuc jakies malunki chociazby z bicepsow ? na globa :-)) masz jakies preferencje w tych dziarganiach ? roze burze czaszki czy love krowe byk ? ;-)))
grindgirl 20:52 | 05.02.2010
autorsko,cos pomiedzy GIGEREM a abstrakcyjnym dnem morza...,zadnych love a roz i delfinkow nawet klientom nie robie bo po co sie pocic jak i tak potem nie wyglada nijak,pochwale sie pochwale ale nie mam jak teraz a od swiata odcieta jestem troche
Qmoszka 20:59 | 05.02.2010
Nie gadaj !!! Na mur nie bardziej niż ja :(( Na łańcuchu i kula u nogi :( :)
emski 21:03 | 05.02.2010
tzn ze ty sama dziargasz clientow :-O ? kiedys naWyspie Wilkanocnej naszla mnie ochota na polinezyjski dziargunek na nodze oczywiscie tylko przy kostce / zeby uspokioic pytania rozne :-)/ i tzry dni tam bylem i trzy dni glowny dziargacz na wyspie byl pijany i nie otwieral swojego tatoo shop :-(( i tak o maly wlos bylbym podziargany w moich Skierolawkach jest doroczny festival dziargania paranoja co tam wydziarguja nawet mozna przyniesc camere i robic zdjecia musze sie kiedys wybrac na jakies ciekawsze miejsca
Qmoszka 21:09 | 05.02.2010
Nie uspokoić a poinformować że tylko tam jeszcze miejsce wolne jest :)))) Jakoś tak dziwnie ,Emski bez tatoo ??? :((((
grindgirl 21:24 | 05.02.2010
ano sama,ale nigdy po alkoholu,ewentualnie jakas dobra cigareta
grindgirl 21:26 | 05.02.2010
ja siedze w bawarskiej wiosce ktorej nazwy nie moge zapamietac od tygodnia,nawet sklepu tu nie maja,ale kosciol jest,szkoda ze nie jestem wierzaca bo bym poszla:-)
Qmoszka 21:32 | 05.02.2010
Jak beretkę ubierzesz to możesz iść :))) A fotek nie masz ? :)) Jak masz to dawaj !!
grindgirl 21:38 | 05.02.2010
na obcym kompie sirdze,ale skombinuje,to sie objawie
beakal 21:38 | 05.02.2010
Ja jestem wierząca i beretki nie noszę ;))))
grindgirl 21:41 | 05.02.2010
ja tez wierze w sile wyzsza,w Chorwacji uwierzylam,ale kosciol to paranoja czsta,nie obrazajac niczyich uczuc ale beret splaszcza mi wloski
emski 21:48 | 05.02.2010
ja do wczoraj tez wierzylem w bea a teraz to juz w nic nie wierze i beret nie pomaga u mnie dzisiaj pierwszy dzien pieknego slonaca i ciepelko ide sobie podziargac jakas tequile do baru to uwierze dopiero :-))
grindgirl 21:46 | 05.02.2010
no to jak nam sie tak dodrze gada to sie pochwale ze chyba mi wypali z tym obywatelstwem bo sie szykuje ze zona chorwata zostane!!!!!!!!!!!!!!!
emski 21:52 | 05.02.2010
a mowolem od poczatku i po te komplikacje ..tylko trzeba sie dogadac szczegolowo czy bez czy z noca poslubna bo jak z... to krzycz o deep discount :-))
grindgirl 21:52 | 05.02.2010
no to zazdroszcze bo ja 3 miechy zaslania,celibat,detox,abstynencja...normalnie jak bog przykazal:-/
grindgirl 21:54 | 05.02.2010
no co ty!!!!!!!!!!ja to pierwsza do tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak poslubna bedzie taka jak przedslubna to moge sie hajtac 5 razy na dzien!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
emski 22:15 | 05.02.2010
oj grzeszysz corcia !!! my tu mamy takie sily na globie z O Adminem na czele ze cie zaraz do porzadku przywolaja :-))) oby nie :-))
grindgirl 22:25 | 05.02.2010
ze co niby,znowu niechcacy jestem nielegalna,gdzie sie nie obejrzysz to zaraz cos komus niepasi i tak cale zycie,jebem ti majku...a po chorwacku tez zakazane??? ;-))
emski 22:33 | 05.02.2010
po chorwacku na wszystkie mozliwe sposoby aby z widokiem na Adriatyk :-))
grindgirl 22:37 | 05.02.2010
jak slysze o wszystkich mozliwych sposobach to automatycznie mysle o Chorwacji:-)))))))))))))i tak to mam non stop,zyc sie nie da,jestem normalnie ciezko chora na ten kraj!!!!!!!!!
beakal 22:48 | 05.02.2010
Grindgirl a czy Ty wredan żena jesteś? to po chorwacku oczywiście ;)))))) bo jak jesteś,to nie będzie problemu ze znalezieniem chetnego chorawata na żeniaczkę ;))))
grindgirl 22:54 | 05.02.2010
no prawie po chorwacku...ali vrijedana jasam ali ja imam vec takovego ljepu muza da ne imas pojma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ne potreba meni gledat nisto visi ;-)))