Forum dyskusyjne
GRAND CANYON COLORADO
kategoria podróże po świecie
kraj Usa
jaarisari 14:41 | 09.04.2010
Witam, czy ktoś mógłby mi pomoc i napisać do jakiego miasta mam dolecieć z Nowego Yorku zeby zobaczyć GRAND CANYON??no i jakisnoclego oczywiście gdzie tam znaleźć.
Dzieki wszystkim
dominkom 16:59 | 09.04.2010
Ja leciałam do Las Vegas bo sa tam tanie loty i hotele rowniez mozna znalexc super okazje, tam wypozyczylam auto i zrobilam wycieczke do kanionu i doliny smierci
palmer 20:40 | 13.08.2010
Mozna do Vegas mozna rowiez do Phoenix w Arizoie (dojazd do Kanionu zajmuje jakies 4 godz)zerkinij tutaj:
www.interameryka.com -internetowy przewdonik po USA
arnie 22:23 | 13.08.2010
Z Vegas dość blisko,no i noclegi taniutkie w vegas.
usunięty/nieznany 14:29 | 14.08.2010
Vegas, blisko, dużo opcji - auto, helikopter, cesna - wartos się przelecieć nad Kanionen i tamą Hoovera, można też zahaczyć o Skywalk ale to już nie koniecznie etc
filnec 18:52 | 14.08.2010
Do las vegas trzeba polecieć, przesiąść się z lotniska na inne ... np taryfą. stąd samoloty latają prosto nad kanion i z powrotem, bez jezdzenia autem. ale to zadna frajda bo drozej i ominie się ciekawą drogę (w tym kawałek drogi 66). sami zdecydujcie
tommy#1 15:48 | 15.08.2010
Rowniez proponowalbym lot do Las Vegas. Nastepnie wynajecie auta. O noclegi zupelnie nie ma sie co martwic, w kazdej prawie miescinie znajdzie sie motel. w tamtych stronach cena ok 60 $ za 2 osoby. Mozna wziac rowniez maly namiot.Co do samego Grand Canyon, to proponowalbym polnocna strone - North Rim. Jest wedlug mnie ciekawsza, i ma jeszcze jedna zalete. nie ma tam ludzi. Na poludniowym brzegu trudno sie opedzic od turystow , autokary przyjezdzaja tam stadami. Najbardziej uciazliwi sa Japonczycy, kazdy ma przynajmniej 2 aparaty :) Jest jeszcze jedna zaleta - jadac z Las Vegas na polnocna strone Grand Canyon mozna wstapic do Zion National Park. Przepiekny park warty odwiedzenia :)
Coz, decyzje trzeba podjac osobiscie :)
Milej wycieczki, pzdr
arnie 18:32 | 15.08.2010
W ogóle Arizona jest obłędna!!!!