Forum dyskusyjne
afryka z dzieckiem
kategoria podróże po ¶wiecie
kraj Mozambik
mpi_ 13:31 | 12.05.2010
WitajcieW lipcu, sierpniu planujemy podróż RPA/ Botswana/ Zimbabwe/ Zambia/ Malawi/ Mozambik i mamy ogromn± w±tpliwo¶ć - czy na co¶ takiego można zabrać ze sob± 13 letnie dziecko ?
Nie chodzi mi o kondycję fizyczna - mała jest zatwardziałym podróżnikiem i była już z nami w wielu miejscach (np. Ameryka Południowa, Sri Lanka) i wiem, że na naprawdę wiele wyniosła z tych podróży.
Chodzi mi zagrożenie, szczególnie niepokoi mnie Mozambik - czy może kto¶ z Was ma jakie¶ do¶wiadczenia odno¶nie podróży z dziećmi w te rejony ?
Albo je¶li kto¶ był może podzieli się swoimi uwagami odno¶nie faktycznych zagrożeń ?
Oczywi¶cie zdaję sobie sprawę z konieczno¶ci brania leków antymalarycznych, dodatkowych szczepień, ochrony p. insektom, ale z tego co wiem zagrożeń zdrowotnych jest tam dużo dużo więcej i z jednej strony nigdy bym sobie nie darowała gdyby małej co¶ się stało ale z drugiej, je¶li pojedziemy sami, odbierzemy dziecku szanse przeżycia czego¶ niezapomnianego.
I nie wiem już czy to jest zdrowy rozs±dek te wszystkie w±tpliwo¶ci czy po prostu zbyt pańkuję ;)
Proszę o opinie
Monika
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki podróże po ¶wiecie MOZAMBIK
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.