Forum dyskusyjne
Gdzie kupic leki p-malaryczne
kategoria zdrowie w podróży
kraj Senegal
Child.Of.Fortune 14:25 | 16.02.2011
Nie chodzi mi o Malarone tylko o konkretne leki: Coartem/Riamet (artemeter + lumefantryna ), Arinate (artemeter) albo Coarsucam (artesunat + amodiaquina). Czy w Polsce sa odpowiedniki tych lekow pod inna nazwa? Czy moze da sie je sciagnac za pomoca zagranicznych aptek internetowych? Czy sa one latwodostepne w Senegalu badz w Mauretanii, moze ktos wie?Prosze o pomoc bo jestem dosc bezradna w tej kwestii ;)
darek1956 07:08 | 07.03.2011
odsprzedam LARIAM - lek antymalaryczny , zostało mi opakowanie 8szt .Stosuje się 1 tabletkę co 7dni tel. 604242007
darek1956 07:18 | 07.03.2011
Witamkonieczna jest wizyta u lekarza chorób tropikalnych , otrzymasz receptę ze specjalnym drukiem który trzeba podstęplować w ministerstwie zdrowia w Warszawie. Możesz kupić leki bez recepty o małej skuteczności
dandom 07:42 | 07.03.2011
Przed wyjazdem do krajów tropikalnych kontaktowałam się z sanepidem. tam podano mi lekarza specjalistę od chorób tropikalnych, umówiłam się na spotkanie. Pani przedstawiła zagrożenia , wystawiła recepty do polskiej i niemieckiej apteki. Skorzystałam z niemieckiej, bo mieszkam przy granicy zach. i dużo taniej.
manni 21:44 | 28.06.2011
niemieckie apteki honorują polskie recepty od lekarza. Z tego co wiem w Polsce dostępny jest tylko malarone. Inne leki są tylko w ramach importu docelowego (za zgodą ministerstwa zdrowia). W Niemczech dostępny jest Lariam (firmy Roche) oraz jego tańszy odpowiednik Mephaquin (firmy Mepha). Oba leki są tańsze od Malarone. W Niemczech opakowanie 12 tabl. Malarone kosztuje 60EUR a więc ok. 240zł. W Polsce najczęściej ok. 200zł ale można znaleźć apteki z ceną 140zł. W Polsce zatem taniej.
Child.Of.Fortune 22:21 | 28.06.2011
ok, ani jedna osoba ne iodpowiedziala na moje pytanie... WOWjuz wrocilam i chyba sama sobie odpowiem :) moze zeby pomco przyszlym podroznikom:
w senegalu jest dostepny coartem bez recepty w cenie 40 pln.
pozdro