Forum dyskusyjne
wiza do libii
kategoria podróże po świecie
kraj Libia
homoviator 00:20 | 24.08.2004
czy ktos moze mi napisac jak dostac wize do libii , znam procedure i kontaktowlaem sie z kilkoma biurami podrozy w libii i w niemczechno i oczywiscie chca mi wcisnac przewodnika lub wycieczke
czy da sie to obejsc
czy musze jednak wykupic jakiegos przewodnika i potem moge zaczac podrozowac sam ???
chce wjechac od tunezji i wyjechac do egiptu
czy jest to mozliwe czy wymagany jest samolot powrotny z libii??
bede wdzieczny za wszelkie info na temat libii???
dzieki
OVAD 20:55 | 23.09.2004
WItamWiem kto wam moze pomoc!
Zajrzyjcie do ekspertow: porroznikow:
http://www.globtroter.pl/globforum/
Wybierzcie libie i dajcie szukaj.
Wyskocza wam oosby ktore byly w Libii. Mysle ze bedzie w stanie wam pomoc Mirka czerna ona byla w Libii chyba na jakiejsc wymianie uniwersyteckiej.
powodzenia!
annamania 14:53 | 04.07.2008
Byłam w Libii w zeszłym roku (ja byłam z wycieczką) ale na granicy stoi się jakieś 4 godziny więc miałam możliwośc zaobserwować jakie samochody przekraczają pas graniczny.wydaje mi się że wizę dostaniesz na granicy (tak jak my) i nie powinieneś mieć z tym problemów ,więcej kłopotu sprawiają Tunezyjczycy
Ważne-nie wolno przewozić alkoholu!!!!
Hrihorij 20:36 | 04.07.2008
Z tego co wiem turysta do Libii może wjechać tylko po wykupieniu oficjalnej wycieczki w biurze podróży. Oczywiście można kombinować i chętnie poznałbym efekt tych kombinacji ale osobiście uważam to za mało realne.
Akinom 16:33 | 05.07.2008
Jak dla mnie sprawa jest prosta. Wciskasz w wyszukiwarke po angielksku ambasada/konskulat Libii. Najblizszy Polsce jesli w Polsce oczywiscie go nie ma. Dzwonisz, pytajac sie o szczegoly.Masz konkretna informacje z prawdziwego zrodla.
Yanas 16:43 | 05.07.2008
biuro aina.pl oferuje załatwianie tych wiz.potrzebna jest ponadto arabizacja paszportu (przetłumaczone dane właściciela dokumenty wpisywane są na 2 lub 3 stronie paszportu po arabsku).Google twoim przyjacielem.
Promyczek 21:32 | 15.01.2009
wize dostalam na granicy, ale granice przekraczalam kilka ladnych godzin
dawidfischer 17:29 | 16.01.2009
www.google.pl i tam wpisz ambasada Libii , zadzwon i sie zapytaj . Tam bedziesz miał potwierdzone informacje