Forum dyskusyjne
Budapeszt
kategoria podróże po świecie
kraj WĘgry
ted07 22:12 | 10.06.2012
AdamPrez byliście już w Budapeszcie???
zgłoszone do moderacji
ted07 22:06 | 10.06.2012
dots można się z tobą jakoś skontaktować? Miałbym kilka pytań odnośnie budapesztu.
zgłoszone do moderacji
AdamPrez 01:01 | 16.01.2012
Łaaa. mega opcja. dzięki wielkie za pomoc! Jakby co to jeszcze będę pytać;]
zgłoszone do moderacji
dots 21:30 | 15.01.2012
Metro jest bardzo w porządku! Tramwaje z resztą też! :) Bilety na metro możesz kupić na przykład na stacjach w automatach, tylko z tego co pamiętam, są tylko na bilon, więc banknotow nie masz co do nich wciskać ;) Nie korzystałam z kart miejskich - bilety były na tyle niedrogie, że jeździliśmy na jednorazowych. Zasadniczo komunikacja jest bardzo sprawna, dojedziesz nią praktycznie wszędzie. Z ciekawostek .... zeszłoroczny Sylwester / Nowy Rok zastał mnie właśnie w budapesztańskim tramwaju :))AdamPrez 20:37 | 15.01.2012
Po pobycie w moim hotelu w Casablanca to nie boję się już niczego:) A powiedz mi jeszcze - komunikacja miejska jest ogarnięta? Metro, tramwaje? Jakieś zniżki? Bilety turystyczne?:)
zgłoszone do moderacji
dots 19:40 | 15.01.2012
Pamiętać - nie pamiętałam, ale sprawdziłam rezerwacje :) ... Budapest Budget Hostel, Budapest, IX. district, Ipar u. 15-21. - tamże się mieścił - w starej zabytkowej kamiennicy, ale warunki przyzwoite :)
zgłoszone do moderacji
AdamPrez 18:52 | 15.01.2012
Dzięki wielkie! Też wybieram się zimą (luty). Jak nazywał się ten hostel? Pamiętasz może?dots 18:25 | 15.01.2012
Budapeszt jest piękny! Mimo, że widziałam go tylko w styczniu wśród trzaskających mrozów to i tak uważam, że to jedno z piękniejszych europejskich miast.Jechałam tam samochodem via Czechy/Słowację - niestety nie byłam wówczas ani kierowcą ani pilotem, więc szczegółów dot,. trasy nie podam ... ale pamiętam, że droga była prosta - autostrada praktycznie do samego Budapesztu - najgorszy był odcinek polski drogi i kawałek za granicą ...
Wiem natomiast, że ostatnio za pośrednictwem "szalonych śród" można złapać naprawdę dobre cenowo bilety lotnicze LOTu do Budapesztu - więc polecam śledzenie tego co wrzucą w środę do puli biletów promocyjnych.
Co do zamieszkania - ja mieszkałam w lowcostowym hostelu w czesći "Peszt" - ... a mówią, że Buda ładniejsza :) Co do konsumpcji - mnóstwo knajpek na starym mieście - KONIECZNIE spróbuj gulaszu i grzanego wina, sprzedawanego na każdym rogu (jeśli wybierasz się zimą),
Pozdrawiam i życze udanej wycieczki! :)
zgłoszone do moderacji
AdamPrez 16:21 | 15.01.2012
Przydadzą się wszelkie informacje dot., Budapesztu. Jak najlepiej dojechać, dolecieć? Ktoś leciał samolotem i skąd? Jaki dobry hotel? Co naprawdę warto zobaczyć? Gdzie można zjeść coś miejscowego (w sensie nie pizza, hamburger, kfc itp.)?Pozdrawiam serdecznie!
zgłoszone do moderacji