Forum dyskusyjne
Filipiny - Australia - Ameryka Południowa
kategoria tanie podróżowanie
kraj Filipiny
woojcique 13:58 | 22.09.2013
Szukamy taniego lotu z Filipin między 28.11 a 15.12.2013 do Australii. Tam chcemy zostać około 2 miesiące i polecieć do Ameryki Południowej, w dowolne miejsce. Mogą to być loty z przesiadkami, im taniej, tym lepiej, z kilkudniowym pobytem w danym miejscu np. Nowa Zelandia.Liczymy na pomoc i sugestie :D
lilou 09:27 | 24.09.2013
hej! Na początku grudnia masz promocje na mega tanie bilety lotnicze na Filipiny z Saudi Airlines (wprawdzie w dwie strony ale cena taka korzystna że w chyba w jedna nie znajdziesz lepszej okazji). Inaczej, możesz kombinować przez HK (stamtąd bilety na Filipiny to ok 30$). Nie wiem jak jest z bezpośrednimi lotami z Filipin do Australii. Ja bym spróbowała przez HK albo lecieć z Manili do np. Singapuru (mega dużo tanich linii) i stamtąd do Australii. Po drodze do Ameryki Południowej możecie zahaczyć o wyspy wielkanocne ( na trasie Nowa Zelandia- Chile). Jak masz jakieś pytania to pisz, 3 lata temu przejechałam z plecakiem Amerykę Południową, w zeszłym roku byłam na Filipinach i mieszkałam też półtora roku w Australii, wiec postaram się coś doradzić:) pozdrawiam
woojcique 23:46 | 24.09.2013
hej !Bilet na Filipiny już jest, właśnie z Saudi. Problem w tym, że bilety do Australii, z manili przez Singapur najtańsze są do Perth. Chcemy lecieć z Manili w pierwszym tygodniu grudnia, a to już dość blisko świąt i bilety są wykupione. Znasz też zachodnie wybrzeże i wiesz jak tanio moznaby sie przedostać na wschód?
lilou 11:36 | 25.09.2013
Zachodniego wybrzeża niestety nie znam (mieszkałam w Sydney) Z jednego wybrzeża na drugi najlepiej dostać sie oczywiście samolotem (olbrzymie odległości) dlatego możecie rozpatrzyć też taka trasę: Z Singapuru polecieć do Perth albo Darwin (powinno być dość dużo tanich lotów). Stamtąd do Alice Springs (Środkowa Australia) i przy okazji zahaczyć o Uluru, zrobić jakiś trekking na pustyni (polecam). Stamtąd spokojnie można polecieć na wschodnie wybrzeże. Niestety Australia nie jest tanim krajem do podróżowania, więc przygotujcie się że tanio nigdy nie będzie ( a już szczególnie w okresie świąt). Obczajcie australijskie tanie linie lotnicze (jest ich bardzo wiele) i promocje (dość często). Możecie poszukać tez bezpośrednich lotów z zachodniego na wschodnie wybrzeże, cenowo powinno być tak samo jak ze stopem w Alice Springs. Lądem nie przejedziecie po lini prostej tzn przez pustynie, więc musielibyście podróżować wzdłuż wybrzeża (bardzo długo),