Forum dyskusyjne
kompleksy kempingowe - okolice PORTO
kategoria podróżowanie z dziećmi
kraj Portugalia
shrek80 15:29 | 25.12.2013
WitamWybieram sie latem do Portugali okolice Porto. Jedziemy na dwie rodziny 4 osoby dorosle i trojka dzieci w wieku okolo 3 lat. Potrzebowal bym ciekawych propozycji kompleksow kempingowych najlepiej z dostepnymi domkami gdzie wszyscy bysmy sie pomiscili i zarazem byly dostepne atrakcje dla dzieci plac zabaw, basen itp. Jezeli ktos zna ciekawe miejscowki w tych okolicach prosze o informacje.
dan78 13:44 | 26.12.2013
Witaj.75 km od porto masz bardzo ładne miasteczko viana de castello.
Byłem tam w 2006 roku ki;ka krotnie. Co prawda nie mogę Ci powiedzieć czy są tam baseny bo pogoda była taka że się na plaży siedziało no ale trzeba podkreślić że byłem tam bez dzieci !!! Miasteczko żyję swoim życiem. W godzinach gdzie u nas wszyscy w robocie siedzą tam pełen relaks e restauracjach czy pubach. Przefajna architektura. Na górze znajduje się klasztor można tam wjechać kolejką no ale prawdziwi twardziele wchodzą pieszo :-) Z tego co pamiętam jest tam kemping i to dość blisko od plaży. Na cyplu obok plaży jak minie się już z lewej strony budynki mieszkalne stoi restauracja która z zewnątrz nie wygląda jak by była pod patronatem Geslerowej :-) ale za to w środku nawet fajny klimat taki domowy. Prowadzi no to znaczy prowadziła bo zaznaczam że relacjonuję to co widziałem tam prawie 8 lat temu tą restauracje rodzina żona z mężem i córką. Jedzenie naprawdę bardzo smaczne szczególnie ryby i jz tego co pamiętam było naprawdę znośnie cenowo. Ogólnie to powiem Ci że teraz odświeżając sobie te miejsce wybrałbym się tam jeszcze raz zatęskniłem za nim :-) no ale to już jest kwestia gustu co kto lubi. Jest tam jeszcze ładny rynek i pamiętam że nad wodą w centrum znajduję się tam szubienica gdzie kiedyś wieszano ludzi ale bez obawy było to dużo szybciej niż 2006 r. :-)
Tak czy siak ja polecam te miejsce a i do Porto jakoś strasznie daleko nie jest !! Jeśli masz jakieś konkretne pytania do śmiało pytaj jeśli będę mógł na nie odpowiedzieć to na pewno tak zrobię. Pozdrawiam
dan78 13:51 | 26.12.2013
zapomniałem dodać że właściciel lubi zbierać papierowe banknoty. Ja przyjechałem tam prosto z demokratycznej republiki Congo i dałem mu banknot. Pamiętam że bardzo się ucieszył powiesił go koło kasy i dał jakiś prezencik kulinarny :-)