Forum dyskusyjne
Wiza do Iranu w ambasadzie Iranu w Warszawie
kategoria tanie podróżowanie
kraj Iran
niewidzialnezuo 21:19 | 11.06.2014
Odwiedziłem Iran na przełomie marca i kwietnia 2014 roku. Chciałbym podzielić się praktyczną informacją jak zdobyć wizę do Iranu w ambasadzie w Warszawie. Załatwiając formalności na własną rękę, bez polskiego pośrednika, można oszczędzić 200-300 złotych. Poniżej "instrukcja obsługi" krok po kroku :) http://choosetravel.pl/2014/06/08/wiza-do-iranu-krok-po-kroku/
grakru 18:39 | 29.07.2014
Bardzo chętnie zapoznałabym się z tymi informacjami o wizie- niestety strona nie odpowiada. Czy jest ten materiał dostępny w jakiś innym miejscu? Pozdrawiam.
kudik 09:28 | 30.07.2014
Samodzielne wyrabvianie wizy do Iranu - krok po kroku:http://www.wakacjeipodroze.com/item/110-wizy-do-iranu-jak-uzyskac-wize-do-iranu
No prawie samodzielne bo przy Iranie i tak trzeba skorzystać z usług jednej z irańskich agencji. Bez ubezpieczenia nie jadę - koszt zależy od długości pobytu i zakresu ubezpieczenia i mozna wykupić je w każdej firmie ubezpieczeniowej
Ketman 19:18 | 29.05.2015
Staram sie własnie o wiże do iranu w ambasadzie. dzis własnie dostałem zwrot pieniędzy wpłaconych na wizę na podane z ambadady konto z nastepującą adnotacją :'ZWROT NIE ZREALIZUJEMY PLATNOSCI Z UWAG I NA POLITYKE SANKCYJNA' (i to jeszcze dostałem 390zł chociaż przelew był 427zł)
1. Na Spółce spoczywa obowiązek przestrzegania przepisów prawa z zakresu przeciwdziałania praniu pieniędzy i finansowania terroryzmu oraz posiadanie właściwych systemów zarządzania ryzykiem i mechanizmów kontrolnych w tym zakresie.
2. Spółka nie będzie nawiązywała żadnych relacji biznesowych z osobami prawnymi lub jednostkami organizacyjnymi mającymi siedzibę na terytorium kraju nieakceptowanego ryzyka wskazanego w załączniku nr 1 do Polityki. Zmiana załącznika nr 1 nie wymaga zgody Zarządu i wprowadzana jest oświadczeniem woli Dyrektora Compliance – Inspektora Nadzoru.
3. Przez relację biznesową rozumie się w szczególności nawiązywanie lub utrzymywanie kontaktów mających na celu negocjowanie lub zawarcie umowy oraz świadczenie jakichkolwiek usług będących w ofercie Spółki.
4. Spółka może wprowadzić dalej idące ograniczenia we współpracy z poszczególnymi krajami o szczególnie wysokim ryzyku: o W przypadku Iranu Spółka: zakończy współpracę z podmiotami gospodarczymi działającymi lub zarejestrowanymi w Iranie. zakończy współpracę oraz nie będzie nawiązywać współpracy z podmiotami gospodarczymi, w których Irańczycy lub osoby zamieszkujące w Iranie posiadają pakiet udziałów/akcji większy niż 10%.
Pozostawiam to bez komentarza...
Tomcioc 11:30 | 15.07.2015
Witam i mam pytanko: jedziemy w 3 osoby - czy "visa reference number" potrzebny jest osobno dla każdej z osób, czy można to załatwić jakoś grupowo?
ptadek 12:34 | 17.07.2015
W Trabzonie w 1 dzien bez żadnych number'ów i"śladów izraelskich"
Ketman 09:13 | 13.08.2015
>W Trabzonie w 1 dzien bez żadnych number'ów i"śladów izraelskich"No prosze a myślełem, ze ten legendarny konsulat to tylko wspomnienie !! Właśnie wróciłem z Iranu droga ladową, chętnie odpowiem na wszelkie pytania
Ketman 09:12 | 13.08.2015
>Witam i mam pytanko: jedziemy w 3 osoby - czy "visa reference number" potrzebny jest osobno dla każdej z osób, czy można to załatwić jakoś grupowo?Tak, osobno dla każdej osoby - miałem ten problem, że był właśnie wspólny dla mnie i córki, cofnęli to w ambasadzie w Warszawie i musiałem robic osobny !