Forum dyskusyjne
Emigracja na kilka miesięcy do pięknego kraju Wenezueli
kategoria podróże po świecie
kraj Wenezuela
martines1 22:35 | 06.12.2007
Witam!Chciałbym na jakiś czas wyjechać do Wenezueli i mam w tej kwestii kilka pytań. Chodzi tu o wypoczynek połączony z pracą, a pracuję przez internet więc wystarczy stałe łącze od czasu do czasu, aby co nie co wykonać. Dochód nie jest z tego duży, ale wystarczający do TANIEGO hotelu (niestety). Jeśli macie ciekawe miejsca które polecacie chętnie posłucham. Ponadto interesuje mnie skąd najlepiej wylecieć, żeby było tanio etc.
emski 14:08 | 07.12.2007
kiedys nurkowalem na Aruba i podkusilo mnie pojechac do Venezueli spedzilemtam caly dzien wloczac sie ze sprzetem foto po ulicach i powiem ci ze nie widze tej kombinacji dobrze tzn tani hoteli computer oczywiscie mowie o Caracas trudno mowic o bezpieczenstwie szczegolnie teraz jak Fidel2 rzadzi tam
acepiv 23:28 | 03.09.2012
Dodam,ze mieszkam w Caracas.Jakakolwiek informacja, prosze skontaktuj sie majlowo acepiv@yahoo.com
tomaniu 14:33 | 07.12.2007
Hejka, swego czasu chyba 2004 albo 2005 wyjechała grupa naszych do wenezueli i częsć ich tam podobno mieszka. Spróbuj znależć w arch. na gazecie.pl -forum, narka tomaniu
acepiv 23:27 | 03.09.2012
Przegladam forum na globtroterze i ciekawi mnie czy zrealizowales swoj pomysl odwiedzenia Wenezueli.
makensis 16:23 | 17.10.2012
Wyjechałem, ale na miesiąc z hakiem. Relacje z wyjazdu i uwagi zawarłem na stronie: http://ameryka-poludniowa.pl/Było genialnie, choć Wenezuela nie jest zbyt bezpiecznym krajem i przekonałem się o tym na własnej skórze. Ale jak widać wróciłem w jednym kawałku także można tam śmiało jechać, tylko bardzo ostrożnie podróżować.. Walory przyrodnicze i ludzie to bajka, co kilka tygodni są promocje lotnicze teraz bodajże Lufthansa. Niezapomniana przygoda.
edytam 12:21 | 17.10.2012
Bez wizy mozesz byc jako turysta max 3 mce w Wenezueli. Ten kraj glownie zwiedza sie dla dzikiej przyrody typu Delta Orinoco, Salto Angle, Gran Sabana i Roraima, Rio Caura, Amazonia, Merida czy Los Llanos no ale to nie bedzie tanio. Na tani pobyt nadaje sie cale wybrzeze karaibskie np Polwysep Paria czy park Mochima okolice pomiedzy Cumana a Puerto La Cruz. Najbardziej cywlilizowana jest oczywiscie wyspa Margarita. Tania to Wenezuela juz nie jest, byla do 2006 roku srednio, obecnie ceny konsumpcji sa takie same jak w Polsce a nawet drozej. Jak chcesz pomieszanie Indian, cywilizacji, gwaru latynoskiego i dzika przyrode to moja ukochana Gran Sabana swietnie do tego pasuje, mozesz tu spac u Indian w churuacie w hamaku za drobna oplata lub w miasteczku Sta Elena (tu dostep do internetu) wynajac pokoj w miasteczku lub na obrzezach na lonie natury w tzw posadach.pozdrawiam. Edyta
makensis 16:41 | 17.10.2012
Już byłem. Potwierdzam Gran Sabana z Roraimą jest piękna. Same miasteczko Santa Elena choć malutka to nie należy do bezpiecznych od jakiegoś czasu nawiedzają je gangi z Brazylii, które łowią między innymi turystów. Ostatni tydzień spędziłem oczywiście na Karaibach, w Parku Narodowym Henri Pittiera o którym wyczytałem, że gdzieś w sercu lasów deszczowych kryje się bardzo ciekawa baza ornitologiczna. Tyle gatunków ptaków, węży i innych stworzeń nie widziałem w życiu co przez te kilka dni pobytu w Rancho Grande. Była to świetna odskocznia od tej "turystycznej" części Wenezueli. Organizacja wycieczek w dolinie Los Ilianos czy na Roraimę była bardzo dobra, dużo wrażeń, a jakby to wszystko zliczyć to cenowo wcale tak źle nie wychodzi.