/ / USA > Mało znane zachwycające miejsca w zachodniej części USA > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Mało znane zachwycające miejsca w zachodniej części USA

kategoria podróże po świecie

kraj Usa

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 19:45 | 23.11.2015

Gorąco polecam mało znane, acz cudowne miejsca w zachodniej części USA. Do niektórych można dotrzeć tylko 4x4 ale naprawdę warto!
Kolejno, według stopnia zachwytu:
- White Pocket (Arizona)
- Yant Flat - Utah
- Burr Trail Road - Utah
- Old Paria - Utah
Bardziej znane, aczkolwiek chyba rzadko odwiedzane, a także niezwykle piękne:
- dolinka z toodos (skalnymi grzybkami) na północ od drogi Kanan-Page
- Dolina Ognia - Nevada

Zdjęcia z niektórych miejsc zamieściłam na portalu, zastanawiam się nad opisem podróży.

lilka30 dołączył
24.11.2015

lilka30 14:52 | 24.11.2015

W Stanach jest pełno przepięknych miejsc, tylko mało ludzi je promuje i zwiedza.

Menhir dołączył
02.11.2015

Menhir 23:19 | 25.11.2015

Właśnie dlatego o nich wspomniałam. Mój znajomy, pilotujący wycieczki do USA niezliczoną ilość razy, o niektórych z tych miejsc wcześniej nie słyszał i był nimi zachwycony. Dotarłam do wiedzy o nich w prosty sposób - za pośrednictwem Google Earth, klucząc wokół trasy, którą sobie wyznaczyłam i oglądając zdjęcia, a potem wyszukując informacje w necie. Wymienione przeze mnie sa dla tych, którzy "standardowe" parki już widzieli i chcieliby zobaczyć więcej niezwykłych (i pustych) miejsc.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl