/ / HISZPANIA > Teneryfa > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Teneryfa

kategoria polecam

dryppl dołączył
29.04.2012

dryppl 06:58 | 19.04.2016

Byłem na własną rękę więc mogę podzielić się uwagami.

gosiax dołączył
02.04.2013

gosiax 18:23 | 20.05.2016

gdzie sie zatrzymales i jakie miejsca odwiedziles?

dryppl dołączył
29.04.2012

dryppl 12:26 | 24.05.2016

Zatrzymaliśmy się w Costa Adeje bo tam wynająłem apartament niedaleko dworca autobusowego Titsy. Podróżowaliśmy tylko siecią autobusów po wyspie. Zwiedziliśmy wąwóz Masca, Icod de los Vinos ze starą draceną, stary port Garachico, Loro park w Puerto de la Cruz oraz stolicę Santa Cruz De Tenerife.
Nie wynajmowałem auta i z tego powodu byłem bardzo zadowolony.
W październiku plan z drugą turą po Teneryfie chcemy zaliczyć szczyt Pico del Teide i wyspę Gomerę.

Polka w podróży dołączył
01.04.2016

Polka w podróży 14:25 | 07.07.2016

Była w październiku. Dobry czas: mało turystów, a temperatury nadawały się do plażowania. Plaża czarna, wulkaniczna. Po wyspie poruszałam się autobusami. Najlepszy był Loro Parque.
http://wedrujacaruda.blogspot.com/

Hadrianmen dołączył
14.05.2016

Hadrianmen 17:37 | 20.01.2017

Nie rozumie twojego zadowolenia z powodu jazdy autobusami? Na ja zawsze wynajmowałem auto bo kosztuje tutaj ok 400-600 zł za 10 dni i byłem niezależny. Zwiedzałem takie miejsca gdzie autobusem nie dojedziesz,

Hadrianmen dołączył
14.05.2016

Hadrianmen 17:36 | 20.01.2017

Nie rozumie twojego zadowolenia z powodu jazdy autobusami? Na ja zawsze wynajmowałem auto bo kosztuje tutaj ok 400-600 zł za 10 dni i byłem niezależny. Zwiedzałem takie miejsca gdzie autobusem nie dojedziesz,

sylwia s dołączył
11.02.2017

sylwia s 01:45 | 26.02.2017

mozesz podać mi nazwę apartamentu, jak daleko jest z nich na plażę, jakim autobusem z lotniska, napisz cos więcej na temat autobusów, wybieram się w maju z córką i tez chciałabym jezdzic autobusem, jak czasowo z costa adeje do np. masca, Icos de los Vinos, Loro. Jesli mozesz to napisz mi wszystko dokladnie.autobusy, ceny
pozdrawiam

Jenny;) dołączył
23.11.2006

Jenny;) 19:50 | 04.08.2016

Wybieram się na tydzień pod koniec września. Jak wygląda sprawa z jeźdzeniem na stopa oraz ceny koktajli? :)

dryppl dołączył
29.04.2012

dryppl 21:30 | 26.02.2017

Ostatnio byliśmy w apartamencie w kompleksie Orlando w Costa Adeje. Lecimy z Wrocławia więc przylatujemy około 18.00 w poniedziałki na Teneryfa Sud. Audobusy do Costa z lotniska to 343 pośpieszny , 111 lub 450 na dworzec Estacion Costa Adeje. Linie (jedyne publiczne)nazywają się Titsa a autobusy są zielone. Autobus z lotniska do C.A. kosztuje 3,60 E. Z dworca w Costa Adeje do kompleksu Orlando mamy piechotą do 15 minut spacerem. Z dworca Titsa w Costa Adeje dzięki karcie Bono za 15 E jeździmy po całej wyspie w korzystnych cenach. Na dworcu jest informacja i można otrzymać wszystkie informacje o liniach autobusów wraz z zakupem karty Bono. Wylot do Wrocławia mamy o 6.55 wiec musimy jechać autobusem nocnym numer 711. Autobusy kosztują w zależności od odległości bo kierowca odbija koszt na karcie Bono. Są to kwoty 3 E z Costa do Santiago di Teide natomiast z Santiago do Masci to koszt 0,1 E. Jeśli chodzi o czas to jest różnie w zależności od pory. Z naszego apartamentu mamy na plażę około 5 minut piechotą. Do loro najlepiej wykupić wycieczkę z biura za 34 E ponieważ wejściówki wraz z komunikacją za te pieniądze nie kupisz. Generalnie z komunikacją nie jest źle ale lepiej niż w Polsce. Oczywiście zdażają się opóźnienia ale wydaje mi się że rzadko.

gastropoda dołączył
19.05.2011

gastropoda 16:03 | 09.08.2016

Autostop funkcjonuje głównie dzięki turystom, bo z Hiszpanami raczej nie udawało mi się jeździć. Druga część pytania jest niejasna - jakich koktajli? Poza tym dowiesz się na miejscu...

readyforboarding.pl dołączył
01.09.2014

readyforboarding.pl 18:25 | 07.01.2017

Byliśmy głównie na Teneryfie, ale też innych wyspach dwa razy: latem i zimą. Warto jechać tam o każdej porze roku.
Ciekawe porady i naszą relację możecie znaleźć na http://www.readyforboarding.pl/k/podroze/wyspy-kanaryjskie

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl