Forum dyskusyjne
Teneryfa
kategoria polecam
kraj Hiszpania
dryppl 06:58 | 19.04.2016
Byłem na własną rękę więc mogę podzielić się uwagami.
gosiax 18:23 | 20.05.2016
gdzie sie zatrzymales i jakie miejsca odwiedziles?
dryppl 12:26 | 24.05.2016
Zatrzymaliśmy się w Costa Adeje bo tam wynająłem apartament niedaleko dworca autobusowego Titsy. Podróżowaliśmy tylko siecią autobusów po wyspie. Zwiedziliśmy wąwóz Masca, Icod de los Vinos ze starą draceną, stary port Garachico, Loro park w Puerto de la Cruz oraz stolicę Santa Cruz De Tenerife.Nie wynajmowałem auta i z tego powodu byłem bardzo zadowolony.
W październiku plan z drugą turą po Teneryfie chcemy zaliczyć szczyt Pico del Teide i wyspę Gomerę.
Polka w podróży 14:25 | 07.07.2016
Była w październiku. Dobry czas: mało turystów, a temperatury nadawały się do plażowania. Plaża czarna, wulkaniczna. Po wyspie poruszałam się autobusami. Najlepszy był Loro Parque.http://wedrujacaruda.blogspot.com/
Hadrianmen 17:37 | 20.01.2017
Nie rozumie twojego zadowolenia z powodu jazdy autobusami? Na ja zawsze wynajmowałem auto bo kosztuje tutaj ok 400-600 zł za 10 dni i byłem niezależny. Zwiedzałem takie miejsca gdzie autobusem nie dojedziesz,
Hadrianmen 17:36 | 20.01.2017
Nie rozumie twojego zadowolenia z powodu jazdy autobusami? Na ja zawsze wynajmowałem auto bo kosztuje tutaj ok 400-600 zł za 10 dni i byłem niezależny. Zwiedzałem takie miejsca gdzie autobusem nie dojedziesz,
sylwia s 01:45 | 26.02.2017
mozesz podać mi nazwę apartamentu, jak daleko jest z nich na plażę, jakim autobusem z lotniska, napisz cos więcej na temat autobusów, wybieram się w maju z córką i tez chciałabym jezdzic autobusem, jak czasowo z costa adeje do np. masca, Icos de los Vinos, Loro. Jesli mozesz to napisz mi wszystko dokladnie.autobusy, cenypozdrawiam
Jenny;) 19:50 | 04.08.2016
Wybieram się na tydzień pod koniec września. Jak wygląda sprawa z jeźdzeniem na stopa oraz ceny koktajli? :)
dryppl 21:30 | 26.02.2017
Ostatnio byliśmy w apartamencie w kompleksie Orlando w Costa Adeje. Lecimy z Wrocławia więc przylatujemy około 18.00 w poniedziałki na Teneryfa Sud. Audobusy do Costa z lotniska to 343 pośpieszny , 111 lub 450 na dworzec Estacion Costa Adeje. Linie (jedyne publiczne)nazywają się Titsa a autobusy są zielone. Autobus z lotniska do C.A. kosztuje 3,60 E. Z dworca w Costa Adeje do kompleksu Orlando mamy piechotą do 15 minut spacerem. Z dworca Titsa w Costa Adeje dzięki karcie Bono za 15 E jeździmy po całej wyspie w korzystnych cenach. Na dworcu jest informacja i można otrzymać wszystkie informacje o liniach autobusów wraz z zakupem karty Bono. Wylot do Wrocławia mamy o 6.55 wiec musimy jechać autobusem nocnym numer 711. Autobusy kosztują w zależności od odległości bo kierowca odbija koszt na karcie Bono. Są to kwoty 3 E z Costa do Santiago di Teide natomiast z Santiago do Masci to koszt 0,1 E. Jeśli chodzi o czas to jest różnie w zależności od pory. Z naszego apartamentu mamy na plażę około 5 minut piechotą. Do loro najlepiej wykupić wycieczkę z biura za 34 E ponieważ wejściówki wraz z komunikacją za te pieniądze nie kupisz. Generalnie z komunikacją nie jest źle ale lepiej niż w Polsce. Oczywiście zdażają się opóźnienia ale wydaje mi się że rzadko.
gastropoda 16:03 | 09.08.2016
Autostop funkcjonuje głównie dzięki turystom, bo z Hiszpanami raczej nie udawało mi się jeździć. Druga część pytania jest niejasna - jakich koktajli? Poza tym dowiesz się na miejscu...
readyforboarding.pl 18:25 | 07.01.2017
Byliśmy głównie na Teneryfie, ale też innych wyspach dwa razy: latem i zimą. Warto jechać tam o każdej porze roku.Ciekawe porady i naszą relację możecie znaleźć na http://www.readyforboarding.pl/k/podroze/wyspy-kanaryjskie