/ / ALBANIA > 30 euro za osobę niemożlwe > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

30 euro za osobę niemożlwe

kategoria polecam

kraj Albania

darecki102.5@poczta.fm dołączył
30.07.2016

darecki102.5@poczta.fm 11:41 | 13.08.2016

Czytam wpisy na tym forum. Rozmawiam z ludźmi, których spotykam w Saranda, a polaków jest rzeczywiście mnóstwo.
Jak słyszę ile oni płacą i za jakie warunki to mi skóra cierpnie. Szukasz pokoju polecam, bo byłem podaję numer telefonu do Lorety (spika po angielsku). Sami zapytajcie ile kosztuje kwatera w szczycie sezonu - sierpniu. 00355693393767

Misiorek dołączył
14.08.2015

Misiorek 14:09 | 16.08.2016

Tzn. według Ciebie, czy Twoich informacji w Sarandzie ile kosztuje pokój dajmy na to 2 osobowy?

30.07.2016

darecki102.5@poczta.fm 22:10 | 16.08.2016

zadzwoń, a się przekonasz. Nie wolno tu walić reklam, bo usuwają wątki...

30.07.2016

darecki102.5@poczta.fm 22:12 | 16.08.2016

mnie nocka kosztowała 2500 lek. pokój, z kuchnią i łazienką (wszedłem z ulicy)... Właśnie wyjechałem do czarnogóry, gdzie nocuję troszkę drożej, bo za 20 €, mam za to klimatyzator, którego tu też nie używam.

Antoni dołączył
04.03.2013

Antoni 22:59 | 16.08.2016

To tylko zależy od nas, w Berat mogłem nocować za 30 euro, skorzystałem z hostelu ze śniadaniem za 10 euro, natomiast za nocleg w Koman ze śniadaniem zapłaciłem tylko 5 euro. Pozdrawiam i polecam Albanię.

Misiorek dołączył
14.08.2015

Misiorek 10:24 | 17.08.2016

Ja tam nie muszę dzwonić, gdyż zwiedziłem Albanię własnym samochodem w całej jej okazałości, zarówno przy morzu (od Velipoja, przez Durres i Vlore, aż do Ksamil oraz Butrint i jeszcze odrobinę dalej do ostatniej plaży za Ksamilem) oraz Blue Eye jak i rejony górskie od wioski Theth w górach przeklętych przez cały okrąg Elbasan, Pogradec, Korcza i te wszystkie inne atrakcje historyczne i turystyczne: Berat, Gijrokastra, Tepelena, Permet i nie opodal Kanion Lengaricy i termalne źródła z wodą siarkową dookoła kanionu, Kanion rzeki Osum, Kruja no i oczywiście Tirana - nocowałem w różnych dziwnych miejscach. Ceny kształtują się od 20-45e za pokój za 2 osoby - na ogół z śniadaniem - w zależności od naszych wymogów i upodobań. Wiadomo nad morzem jest odrobinę drożej niż w górskiej czy centralnej części kraju, ale też spokojnie można znaleźć coś bardzo ciekawego i taniego.

To co na pewno, to to, iż niestety ceny w Albanii idą w górę (6 lat temu jak byłem tam pierwszy raz, wszystkie ceny było o jakieś 30-40% niższe - zarówno noclegów jak i jedzenia w restauracjach czy innych knajpkach). Spowodowane jest to oczywiście tym, iż obecnie Albania przeżywa spory natłok turystów zarówno z Polski, jak i z Włoch, Francji, Niemiec, co ciekawe i z Grecji jak i całej Skandynawii - obecnie to dotyczy na całe szczęście w większości nadmorskich miejscowości. W centralnej części Albania, na razie jeszcze dalej jest starą, fajną i beztroską Albanią... 6 lat temu na przełomie lipca i sierpnia turystów było jak na lekarstwo - co osobiście mi się bardzo podobało....:P.

No jak już Albańczycy zaczynają gadać do mnie po polsku i nie piszę tutaj tylko o zwrotach typu: dzień dobry, do widzenia czy dziękuję, tylko o pełnych zdaniach - TO NIE JEST JUŻ DOBRZE!!!! :-))))))))))))))