Forum dyskusyjne
czas na przesiadkę USA
kategoria podróże po świecie
kraj Usa
AdrianB 06:08 | 12.10.2016
Hej, chciałem zapytać się Was (bardziej doświadczonych ode mnie ;) ), o to, czy waszym zdaniem wyrobię się na kolejny lot. To znaczy, mam już zabukowany bilet na trasie Oslo - NY (17:35 z OSL) i zastanawiam się, czy zdążę się odprawić na niego, lecąc WAW - OSL o 13:20 (lądowanie 15:15). Czyli w sumie lekko ponad 2h między lądowaniem, a startem do USA. Zaznaczam jednocześnie, że cała operacja będzie się odbywała w lutym, jednak nie będę miał bagażu rejestrowanego.Czy jest sens ryzykować? Czy to może nie jest żadne ryzyko i dam radę na luzie :D Na trasie europejskiej chyba bym się nie zastanawiał, ale w sumie pierwszy raz lecę międzykontynentalnie...
Robertus 08:35 | 12.10.2016
A co w razie opoznienia lotu z W-wy do Oslo godzine albo poltorej? NIe ryzykowalbym, I szukal bardziej dogodnych polaczen, z przerwa minimum 4 godzinna.
ania71 10:40 | 12.10.2016
Spokojnie dasz radę w dwie godziny zwłaszcza że nie masz bagażu rejestrowanego. Ja mam czasami krótszy okres na przesiadki i z przerzutem bagażu i się udaje.Ania71
Jadu 15:19 | 12.10.2016
Wszystko ładnie opisane: http://www.norwegian.com/uk/booking/booking-information/connecting-flights/
AdrianB 15:31 | 12.10.2016
Dzięki, za informację. Jbc znalazłem ją też w naszym ojczystym języku: http://www.norwegian.com/pl/rezerwacja/przydatne-informacje-dotyczace-rezerwacji/loty-laczone/Wydaje się, że Norwegian pomaga w przypadku dwóch lotów kupionych oddzielnie (a tak właśnie zamierzam zrobić), jeśli różnica czasu między lądowaniem a kolejnym lotem wynosi co najmniej 120 min.
Wygląda na to, że nie mam się czym przejmować, ale chciałbym poznać jeszcze wasze opinie, tj. czy zdecydowalibyście się na taki lot?