Forum dyskusyjne
Przeprowadzka z psem do Szwedzkiej Laponii
kategoria propozycje nowych działów
kraj Szwecja
k_boeske 15:40 | 12.05.2017
Cześć podróżnicy!Razem z moim psem Boccą przeprowadzam się w sierpniu z Poznania do Skelleftea w Szwedzkiej Laponii. Bocca jest psem ze schroniska. Pół roku temu ratowałem jej życie w klinice weterynaryjnej. Jest dla mnie ważna. Chcę pokazać, że istotne zmiany w życiu człowieka jak przeprowadzka do innego kraju, nie muszą kończyć się psim nieszczęściem. Planuję zrobić video relację z przygotowań, podróży i zamieszkania z psem w Szwecji. Jeśli chcecie śledzić nasze kroki i chcielibyście zobaczyć video zostawcie proszę swojego maila na bit.ly/kundeleknabiegunie Aktualna fotorelacja dostępna na www.instagram.com/kundelek.na.biegunie/
Czy ktoś wybierał się w tamte strony i ma jakies doświadczenia/porady? Mam świadomość, że to dość specyficzne miejsce ze względu na warunki pogodowe jak i kulturowe. Będę wdzięczny za każdy komentarz !
Tygrrysek 16:46 | 12.05.2017
Do laponii nie jest tak daleko, ale zakładam, że wiesz, że w grę wchodzi raczej tylko droga lądowa?Do samolotów psy wpuszczają tylko wybrane linie lotnicze, a jak już wpuszczą to pies podróżuje w klatce w luku bagażowym.
Musisz też wyrobić psu paszport w którym będą wpisane wszystkie wymagane szczepienia.
Oczywiście pies musi też posiadać chipa pod skórą.