Forum dyskusyjne
Ubezpieczenie podróżne USA MEKSYK
kategoria zdrowie w podróży
kraj Usa
kiwi2013 10:07 | 08.01.2019
Cześć,Forumowicze jakie najlepiej wziąć ubezpieczenie do USA głównie na 2tygodniowy wyjazd ? Na co zwrócić szczególną uwagę? Czytałam, że warto mieć KL na minimum 400tys zł czy jest jeszcze coś na co należy patrzeć?
Czy USA ma jakieś wymogi, że uznaje TYLKO z konkretnych firm/ubezpieczycieli?
Z góry dziękuję za wszelką podpowiedź.
kiwi
kiwi2013 13:38 | 08.01.2019
a może ktoś korzystał z ubezpieczenia REVOLUT? Opłaca się?
MartaXXX 12:46 | 10.01.2019
Hej,Opieka medyczna w Stanach kosztuje majątek, więc KL, NW im będą wyższe tym lepiej. OC może być mniejsze no chyba że masz zamiar ostro zabalować i przy okazji coś zdemolować to ok. Musisz też liczyc się z tym, że im wyższe będą kwoty na polisie tym wyższą składkę zapłacisz. Ja byłam w sierpniu 2018 i miałam wojażera z PZU KL 500 tys. Na szczęście na miejscu nie musiałam korzystać z polisy, wiec nie wiem jak to wygląda od tej strony.
Pozdrawiam i życzę udanych wakacji
kiwi2013 14:09 | 11.01.2019
Hej, dziękuję za podpowiedź.Wiem, że polisa będzie dość droga, le uważam, że w porównaniu z ewentualnymi kosztami w razie leczenia to pikuś.
Mam ofertę za 600zł na 22 dni za dwie osoby przy KL 500tys zł, OC 100 tys NNW 40 tys + bagaz 1500 zł.
Czy taka kwota KL będzie ok?
kiwi
MartaXXX 14:26 | 14.01.2019
Hej,Myslę , że KL jest ok, ale wg mnie masz trochę za niskie NNW, ale to jest jakby twoja decyzja ja miałam OC i NNW po 100 tys.
Pozdrawiam
mariaka 12:13 | 03.01.2020
Sprawdź ubezpieczenie turystyczne na Cuk.pl. Oprócz ubezpieczenia kosztów leczenia w podróżny znajdziesz tam także assistance w podróży czy ubezpieczenie bagażu