Forum dyskusyjne
Potrzebna wiedza na temat kupionych biletów do NY USA
kategoria podróże po świecie
kraj Usa
VerniQR 19:55 | 16.06.2019
Witam. Mam pytanko do osób podróżujących do USA, choć nie tylko. Czy leciał ktoś może z was firmą lotów IBERIA. Od jakiegoś czasu bardzo zainspirowały mnie podróże. Chciałem od zawsze zobaczyć USA. Znajomy powiedział mi o pewnej grupie może słyszeliście na FB - Podróżnicze Hubcie. Chłopak udostępnia linki do własnej strony gdzie znajduje super okazje. Trafił się NY za cenę 850zł w obie strony z Barcelony na Majówkę 2020. Osób jeżdżących przez jego znalezione promocje jest bardzo dużo więc nie myślę że może być to jakieś oszustwo ale mam kilka obaw i może ktoś będzie umiał je dla mnie rozwikłać. Bilety zostały zakupione po przez pośrednika jakim jest firma Travel2Be która wyskoczyła po przez wyszukiwarkę lotów SkyScanner. Zapłaciłem za 2 bilety dla mnie i mojej znajomej. Przez pod stronę serwisu Travel2Be jakim jest tzw. ViewTrip po wpisaniu mojego kodu rezerwacji oraz nazwiska wyskakuje mój lot. W górnej prawej części jest możliwość zobaczenia i wydrukowania E-Biletu. Są tam moje dane, numery rezerwacji jak i samego e-biletu. Wygląda niby okej, ale nie ma żadnego kodu kreskowego do zeskanowania. Wygląda to jakoś "biednie". Stąd piszę tutaj czy wie ktoś może coś o tych firmach. Latał przez nich ? Czy wszystko było w porządku ? Czy na lotnisku będzie jakieś stoisko Travel2Be bądź TRAVEL-GENIO gdyż na bilecie jest to podane jako nasze biuro podóży które nam zamieni to bądź wręczy kolejne bilety. Czy z czasem może jeszcze coś dostaniemy bo informacji takiej nie znalazłem a lot jest dopiero na Majówkę 2020.
InnyPaweł 22:28 | 17.06.2019
Nie latałem nigdy IBERIA, ale jak masz jakieś watpliwości, to zawsze możesz sprawdzić bilet na stronie przewoźnika (www. iberia .com), w dziale: "Manage your booking". Faktem jest, że IBERIA bilety ma bardzo tanie, zwłaszcza gdy lecisz tylko z podręcznym. Na lotnisku nie licz na żadne stoiska typu Travel2Be. Oni tylko "pomogli" ci kupić bilet. Od lat wyszukuję bilety na skyscanner, ale po zakup zawsze jest jakieś przekierowanie na inny portal i problemów nie było. Miłej malówki.