Forum dyskusyjne
Kenia w czerwcu
kategoria tanie podróżowanie
kraj Kenia
Balbina71 12:29 | 02.10.2019
Moja córka planuje spełnić moje wielkie marzenie jadąc ze mną na safari do Kenii. Optymalnym dla mnie terminem jest czerwiec ale czytając Wasze fora widzę że mało kto lata do Kenii w czerwcu. Czy to jest zły termin?? Mam mentlik, proszę o podpowiedzi sugestie. Chcemy to ogarnąć same na własną rękę nie licząc oczywiście safari z Kennedy czy innym przewodnikiem
M.O. 21:45 | 11.10.2019
W czerwcu jest pora deszczowa.Właśnie wróciłam z Kenii po miesiącu podróży na własną rękę,Chętnie coś podpowiem, Gosia
Balbina71 11:57 | 17.10.2019
Dzięki bardzo, chętnie skorzystam z rad. Kurde ja wyczytałam że do maja jest deszczowa
bynio 10:02 | 12.10.2019
Mądrzej jest pojechać do Tanzanii, do Serengeti. Po drodze masz Ngorongoro, gdzie dodatkowo zobaczysz nosorożce. Poza tym w zależności od pory roku i dostępnego pożywienia zwierzęta migrują i w Masai Mara spędzają zaledwie 2 miesiące, przeważnie są to sierpień, wrzesień https://www.trekkinghero.com/blog/safari-options-for-tanzanias-great-migration.html. W Arushy jest wiele agencji które organizują safari po parkach narodowych.Pozdrawiam
Zbyszek
Balbina71 11:55 | 17.10.2019
Dzięki za info. Może i mądrzej, ale plan jest na Kenię :-)
vicktina 07:43 | 12.11.2019
Witam,Jestem Polką mieszkającą w Kenii i chętnie pomogę w organizacji safari i udzielę wszelkich rad. Zapraszam do kontaktu: www.vicktina.com
Czerwiec jest dość ryzykowny gdyż pora deszczowa ostatnimi czasy uległa znacznemu przesunięciu. Sugerowałabym lipiec/sierpień.