Forum dyskusyjne
Pobyt długoterminowy
kategoria tanie podróżowanie
kraj Nikaragua
Highlander 17:26 | 05.08.2020
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad miesięcznym wypadem do Nikaragui ( a potem być może i dłuższym).Czy ktoś aktualnie tam przebywa, albo był niedawno?
Chciałbym się dopytać o kilka rzeczy:
1) tam sytuacja z bezpieczeństwem wygląda?
2) jakieś strony www z tanimi noclegami przy plaży z widokiem na Ocean
3) gdzie (www) szukać noclegu u miejscowych?
4) jakie są tam koszty życia, tzn. żywność, wynajem mieszkania?
Z góry dziękuję za wskazówki.
Pozdrawiam
Wodniak 19:09 | 07.08.2020
Hej,W Nicaragua nie byłem nigdy, ale mam kilku klientów z tego kraju, zamieszkałych i pracujących w Kanadzie/USA. Jakieś 5-6 lat temu bardzo kraj ten chwalili, ale w ostatnim roku zmienili o nim diametralnie opinie. Gdy byli z miesięczną wizytą w Managua u rodziny, praktycznie nie wychodzili ze strachu z domu-obawiali się i gangów, i policji. W każdym razie obraz, jaki mi przedstawili, nie był najciekawszy. Mam nadzieję, że mniejsze miejscowości są bezpieczniejsze. Zresztą z chęcią sam wybrałbym się do tego kraju, o którym tak dużo czytałem.
Pozdrawiam,
Jacek
Highlander 19:43 | 07.08.2020
Dzięki za podzielenie się informacjami. Też takie otrzymuję od jakiegoś czasu. Szkoda...
Piotr-Krk 21:30 | 07.08.2020
>2) jakieś strony www z tanimi noclegami przy plaży z widokiem na Ocean>3) gdzie (www) szukać noclegu u miejscowych?
Las Penitas. Dom na plaży. Mmm :)
Piotr-Krk 21:38 | 07.08.2020
AFAIR spałem w Sol Y Mar ,Bed & Breakfast. Właściciel - Kanadyjczyk. Obrazek na Google Maps ;-)
Highlander 17:47 | 08.08.2020
Bardzo dziękuję za odpowiedź