Galeria zdjęć
Forteca i gesi
FINLANDIA / Helsinki / Suomenlinna
odsłon: 2955 |
poleca: 4 osób |
ocena techniczna: 5 |
ocen: 4 |
w schowku: 0 osób
- Autor
- Grusza( SO:4.86 | SW:4.93 )
- Typ
- Krajobraz
- Data dodania
- 2011-12-03 00:26
- Data wykonania
- czerwiec 2008
- Miejsce
-
- Opis zdjęcia
- brak
Komentarze do zdjęcia
no i zostałam sprowadzona na ziemię...A kaczka też pycha!!!
Owszem na gąskę ale ze sklepu bo z tego co się orientuję to prawie całość idzie do Niemiec oczywiście lepsze mięso, bo plecy tz porcje rosołowe(kości) są wyrzucane na Bakutil (śmieci) ponieważ ludziom nie wolno dać a przechowywanie w mroźni jest droższe niż wartość towaru..Gdybym miał wybierać to wolę Kaczkę nadziewaną jabłkami.
czyli do ciebie Leszek na gąskę?
no i właśnie kłaniają się nasze przyzwyczajenia. Mam gulę w gardle myśląc o surowym mięsie poza tatarem wołowym...Ale gęś pieczona - PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szkoda, że skończył się sezon na ubój gęsi w moim zakładzie bo byłoby co bić. A jaki zysk z pierza i puchu. Gęsina to jest to. Jedliście TATAR z gęsiny-smaczny. Lepszy niż z wołowiny.
Polecają to zdjęcie
Inne zdjęcia tego użytkownika
Inne zdjęcia z tego kraju:
Forteca i gesi
FINLANDIA / Helsinki / Suomenlinna

- Autor
- Grusza( SO:4.86 | SW:4.93 )
- Typ
- Krajobraz
- Data dodania
- 2011-12-03 00:26
- Data wykonania
- czerwiec 2008
- Miejsce
- Opis zdjęcia
- brak
Komentarze do zdjęcia
no i zostałam sprowadzona na ziemię...A kaczka też pycha!!!
Owszem na gąskę ale ze sklepu bo z tego co się orientuję to prawie całość idzie do Niemiec oczywiście lepsze mięso, bo plecy tz porcje rosołowe(kości) są wyrzucane na Bakutil (śmieci) ponieważ ludziom nie wolno dać a przechowywanie w mroźni jest droższe niż wartość towaru..Gdybym miał wybierać to wolę Kaczkę nadziewaną jabłkami.
czyli do ciebie Leszek na gąskę?
no i właśnie kłaniają się nasze przyzwyczajenia. Mam gulę w gardle myśląc o surowym mięsie poza tatarem wołowym...Ale gęś pieczona - PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szkoda, że skończył się sezon na ubój gęsi w moim zakładzie bo byłoby co bić. A jaki zysk z pierza i puchu. Gęsina to jest to. Jedliście TATAR z gęsiny-smaczny. Lepszy niż z wołowiny.
Polecają to zdjęcie