Forum dyskusyjne
Tanie latanie z Europy do Azji
kategoria tanie podróżowanie
kraj Indie
aiwatko 17:26 | 27.03.2013
Witam wszystkich forumowiczów!Jestem w trakcie poszukiwań lotu z europy do Azji, najchętniej do Indii, Tajlandii lub na Sri Lankę. Czy ktoś znalazł jakiś niezawodny patent? Może loty wieloodcinkowe? Jakie linie są najbardziej konkurencyjne?
Myślicie, że jest w ogóle możliwe znalezienie biletów na sierpień w cenie poniżej 2000zł?
Narazie najniższe, co udało mi się znaleźć to Warszawa - Bombaj za ok 2300 zł..
Dzięki za pomoc !
zimolka 20:55 | 27.03.2013
proponuję odwiedzić stronę esky.pl :)
Smok-1 10:12 | 28.03.2013
Poczekaj na promocje Emirates albo Qatar, ale raczej nie w sierpniu
aiwatko 10:24 | 28.03.2013
Teraz sa promocje w Qatar, do konca marca, ale srednio mnie satysfakcjonuja, nie schodza ponizej 2300, co wydaje mi sie dziwne biorac pod uwage fakt ze sierpien nie jest postrzegany jako najgoretszy sezon w Indiach. Macie jakies inne pomysly/tricki? ;) Niestety moge wyjechac tylko w sierpniu....
Smok-1 10:49 | 28.03.2013
Jest jakaś promocja Etihad Airways, sprawdź, ale wątpię, żeby było coś w sierpniu .... To są generalnie wakacje dla Europy
Smok-1 10:50 | 28.03.2013
Mała korekta, kupujesz przez Alitalię, czyli trochę ryzyka też jest ....
AnnaKot01 13:16 | 28.03.2013
Heja, spojrzyj też na loty bezpośrednio na stronie linii lotniczych: emirates.com. Wg. mnie powinno się udać znaleźć bilet max. do 2.000 zł. My akurat wróciliśmy z Indii - bilety na początek marca kupione w styczniu za niecałe 2.000 zł (z przesiadką w Dubaju). Sam lot z Emiratami - super. Nie wiem, jak teraz, ale my jak zakupiliśmy bilety to otrzymaliśmy nocleg w cenie biletu z uwagi na długi czas przesiadki. Więc przed zakupem warto skontaktować się z biurem - przedstawicielstwem w Polsce i dopytać, czy ewentualnie podczas długiej przesiadki na dany lot przysługuje hotel - można wtedy zobaczyć Dubaj :)
aiwatko 13:41 | 28.03.2013
hej, tysiackrotne dzieki za info o hotelu - bede o tym pamietac, super byloby jeszcze zahaczyc o Dubaj!:)natomiast sprawdzilam teraz ceny na emirates i tak jak mowilam, nie ma nic ponizej 2400 :(
czy moge zapytac z do jakiego miasta lecieliscie? wybieraliscie sie bezposrednio z warszawy czy musieliscie gdzies dojechac?
Pozdraiwam :)
paulaczyzak 22:05 | 28.03.2013
Hej, możesz spróbować też na skyscanner.net, plusem tej strony jest dość elastyczna wyszukiwarka. Może znależć Ci połączenie z dwoma różnymi przewoźnikami (łatwiej dorwać tanie połączenia np z Londynu), z tym że taka opcja może być dość ryzykowna gdy pojawią się jakieś problemy... My leciałyśmy z Warszawy z przesiadką w Istambule, wszystkoTurkish airlines, a z powrotem Bangkok - Rzym (Bluexpress), Rzym - Warszawa (Wizz Air)