Forum dyskusyjne
Norwegia - Bergen
kategoria tanie podróżowanie
kraj Norwegia
Stanisław Garbaszewski 09:55 | 17.01.2011
Jeszcze raz serdecznie dziękuję za cenne informacje. PozdrawiamStanisław
zgłoszone do moderacji
poleslavus 18:16 | 15.01.2011
Nie pamiętam numerów autobusów bo minęło dwa lata ale je¶li napiszesz maila do Sama (wła¶ciciela Gronestolen) to on tobie poda, nawet chyba mapkę mi wysłał.Ceny biletów nie s± jakie¶ mega wysokie ok.8-10zł.Norwegia ogólnie tania nie jest więc jedzenie też kosztuje, ja kupowałem żarcie na Fishmarkecie w centrum ikombinowałem z gotowaniem na kwaterze bo jest tam standardowo wyposażona kuchnia.Polecam też na tym rybnym targu swieżutki filet z dorsza smazony na glebokim oleju z frytkami-rewela za niewielk± kase.Na Ulriken wchodzi się ok 1,5 godziny przy normalnej kondycji a będ±c już na górze jest jeszcze sporo szlaków żeby pokręcić się po wzgórzach.
zgłoszone do moderacji
Stanisław Garbaszewski 16:06 | 15.01.2011
Dzięki za informacje. Ewentualnie powiedz jeszcze jak dojechać do tego miejsca co Ty mieszkałe¶ i ogólnie jakie s± ceny komunikacji miejskiej, czy może znasz jaki¶ tani bar, sklep. Je¶li chodzi o Ulriken to ile czasu to wej¶cie zajmuje. Pozdrawiam i biegnę do sklepu po nasz± Żubrówkę
zgłoszone do moderacji
poleslavus 00:30 | 15.01.2011
Jeden dzień watro po¶więcić na wzgórza otaczaj±ce miasto-na Ulriken tylko trekking, na Lovestakken podobnie a na Floyen bodajże jest kolejka(panorama fiordu i miasta jest swietna).Do tego obowi±zkowo drewniana dzielnica hanzeatycka-Bryggen, wieża Rosenkranza i Haakonshaale(to niedaleko Bryggen w strone portu przemysłowego).Możesz wyskoczyc na 4godzinny rejs po fiordzie na White Lady i to w zasadzie tyle na 2 dni.Co do noclegu ja kimalem tu- http://www.no17.biz/ -troche daleko od centrum ale za to cena konkurencyjna a za butelke zubrówki dostalem jeszcze rabat:)
zgłoszone do moderacji
Stanisław Garbaszewski 23:01 | 14.01.2011
Wybieram się pod koniec marca do Bergen - kupiłem tanio bilety lotnicze. Co można tam zwiedzić w ci±gu dwóch dni i czy kto¶ zna może namiary na jakie¶ tanie noclegi (2 noce)?
zgłoszone do moderacji
Podobne w±tki tanie podróżowanie NORWEGIA
Forum dyskusyjne
Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.
Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.
Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.
Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.
Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.