Forum dyskusyjne
FILIPINY 2012 ŚWIĘTA I NOWY ROK Z DZIEĆMI
kategoria podróżowanie z dziećmi
kraj Filipiny
seba6250 23:05 | 24.09.2012
Hejwybieramy się całą rodziną od 15 grudnia do 15 stycznia na Filipiny, dzieci 3lata i 6miesięcy,
czy warto wcześniej robić rezerwację hoteli/ guest house??czy bez problemu na miejscu w tym okresie znajdę coś?
byłem dwa lata temu w tajlandii i bez problemu w każdej miejscowosci znajdywalimsy noclegi....
pozdrawiam
katarzyna.k 21:05 | 09.10.2012
witAM,wybieram się w styczniu do tajlandii z mężem i prawie 2 letnią córką. piszesz że byłeś 2 lata temu w tajlandii.... jakieś wskazówki co do podróżowania z dzieckiem. bo o ile ja jestem na tak to mąż pomału się waha. będzie to nasza pierwsza wyprawa do azji. angielski taki sobie. najbardziej boimy się jakichkolwiek chorób głównie malarii. będę wdzięczna za opinie.
seba6250 21:34 | 09.10.2012
napisz maila do mnie sebastian1551@wp.pl
Beata & Tomek Globetrotting 01:22 | 10.10.2012
coprawda odwiedzilismy tylko 4 wyspy ale nawet w poza sezonem - czerwiec- nie bylo tak wiele miejsc - szczegolnie tanich. Zawsze znajdziesz miejsce jesli masz wysoki budzet ale jesli chcecie tanio to radzimy rezerwowac!!!fantastyczne miejsce wybraliscie - tyle swiata zwiedzilismy ale Filipiny sa jednym z najpiekniejszych!!!
pozdrawiamy,
B&T
nowakadventure 21:10 | 23.10.2012
Na Filipinach to wysoki sezon. Od końca listopada a już w grudniu pogoda gwarantowana. Dużo turystów z Azji, szczególnie Japończyków i Koreańczyków. Stad ceny są wyższe, a miejsc mało. Polecam wcześniejsza rezerwacje nie zależnie od miejsca.W razie czego służę pomocą.
My robimy grupkę w drugiej połowie listopada'12.
To piękny kraj, wiele możliwości i kontrastow.
Polecam!
kasiaijulka 17:30 | 10.10.2012
Wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Tz nie wiem właściwie, gdzie celujecie? i jaki macie budżet. Jeśli ceny nie są wygórowane na necie wygodnie będzie mieć wszystko zarezerwowane a nie łazić z dzieciakami i szukać czegoś na miejscu. Ale trzeba też wziąć pod uwagę, że w tedy musicie się trzymać planu (jeśli macie zamiar zobaczyć kilka wysp), Ja bym zarezerwowała pierwszy postój, a potem rezerwacje robiła na bieżąco jak już. Osobiście podrozowałyśmy bez żadnych rezerwacji, ale jednak z dzieciakami nie chciałoby mi się chodzić i targować.Pozdrowionka
Kaśka
seba6250 21:53 | 11.10.2012
Hejtak tez chyba zrobie , że zarezerwuje na pierwsze dni, ewentualnie na okres świąteczny i nowy rok(może być tłoczno), na booking.com można zarezerwować i nawet jak plany się zmienią to można odwołac free na pare dnie przed docelowym noclegiem....
martina20 23:45 | 22.10.2012
czy ktoś z Forumowiczów będzie na Palawanie w 2 połowie listopada?? :-)
nowakadventure 00:37 | 24.10.2012
Moze ja będę, a dlaczego ?
martina20 12:19 | 24.10.2012
pytam z czystej ciekawości, poniewaz tez będę na tej wyspie i raczej nie licze, że spotkam rodaków w hotelu tak jak to jest zwykle jak sie z biurem jedzie... dlatego tez pytam na forum czy ktoś będzie:-)
Asia_Opole 12:54 | 26.10.2012
Ja będę na Palawanie plus dwie koleżanki, od 19 do 24 listopada.
martina20 18:42 | 26.10.2012
No ją będę ld 17 do 27. Macie jakieś plany??gdzie będziecie mieszkać..?
Asia_Opole 13:11 | 30.10.2012
Nie mamy jeszcze sprecyzowanych planów odnośnie noclegów na Palawanie, chcemy odwiedzić Sabang - podziemna rzekę i może El Nido. I pewnie jakieś plażowanie.
matt85 00:20 | 31.10.2012
Będę na Palawanie między 20 listo, a 4 grudnia, gdyby ktoś chciał dołączyć na "Polskie" piwko po Filipińsku zapraszam do kontaktu matt85.travel@gmail.com Udanej wyprawy :-)
martina20 11:12 | 31.10.2012
no to widzę, że coraz więcej nas na Palawanie w tym samym terminie będzię:)
digital 01:36 | 12.11.2012
wstępnie wybieram się na sylwestra do Manili , jeżeli ma ktoś ochotę tam się spotkać to proszę o kontakt