/ / SRI LANKA > KIEROWCA Z SAMOCHODEM - SRI LANKA - REKOMENDACJA > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

KIEROWCA Z SAMOCHODEM - SRI LANKA - REKOMENDACJA

kategoria tanie podróżowanie

Robi10 dołączył
23.02.2013

Robi10 13:55 | 23.02.2013

Właśnie wróciłem ze Sri Lanki /19.02.13/ poznałem wspaniałego człowieka .Wszystkim polecam kierowcę z którym jeżdziłem: JUDE FERNANDO : judefernando22@yahoo.com tel kom: 0094774205679 .Jeśli potrzeba więcej informacji piszcie ; robert.stosio@onet.pl

podroznikzbytkowa dołączył
22.02.2013

podroznikzbytkowa 19:48 | 25.02.2013

Cześć. Czy poruszałeś się po Sri Lance pociągiem i jeśli tak to ile trwa przejazd z Galle przez Colombo do Anuradhapura ?? Czy ta trasa widokowa pociągiem jest warta tego czasu ?

Robi10 dołączył
23.02.2013

Robi10 20:44 | 25.02.2013

Podróżowałem tylko samochodem , tak więc nie mam zdania , ale z jednym się zgodzę , na przemieszczanie pociągiem trzeba mieć czas , Aczkolwiek słyszałem ,że szczególnie pierwszy odcinek zaczynający się z Galle jest bardzo malowniczy .

visitor dołączył
10.05.2013

visitor 16:14 | 14.05.2013

Jeżeli ktoś się zdecyduje na kierowcę mogę z czystym sumieniem polecić Amala Wijesighe. Dobry kierowca, przewodnik, bardzo ciekawie opowiada o Sri Lance - jej zabytkach i kulturze. Poza tym bardzo pomocny, przyjazny i dobrze mówi po angielsku. Tutaj jest jego numer telefonu +94 77 23 90 174. Pozdrawiam

Wioleta dołączył
10.05.2011

Wioleta 14:13 | 24.05.2013

w naszym przypadku to juz tydzien od powrotu, i niestety opalenizna, ktora latwo przyszła rownie łatwo schodzi. ale wrazenia nadal duze.

jesli chodzi o kierowcow - to jak to juz zostalo przeze mnie opisane w innym watku- zdecydowanie nie polecam chamila tours.
Jedynym plusem byla ich niska cena (5 dni to 290$ ).

Jesli ktos sie wybiera na dluzsza wyprawe to polecamy podroz na wlasna reke bez pomocy kierowcow. Nasza wycieczka nabrala lankijskich barw i smaczkow dopiero po pozegnaniu sie z nimi.
Przewagą kierowców jest jedynie wygoda bo nie trzeba meczyc sie z plecakami i jezdzi sie w klimatyzacji :)

Isabelle dołączył
20.06.2013

Isabelle 14:28 | 22.06.2013

data dodania: 15:13 | 20.06.2013 cytuj i komentuj | zgłoś do moderacji

Isabelle

Jeśli wybieracie sie na sri lanke to polecamy Wam naszego obecnego kierowcę i przewodnika w jednym! Jest bardzo doświadczony i co wazne - niezwykle uczciwy. Spędzamy przy jego boku super czas i możemy go z czystym sercem polecić.

Doskonale zna kraj, opowie Wam o rzeczach ktorych nie wyczytacie w przewodniku i zabierze w miejsca do których nie trafiają zwykli turyści a dodatkowo zorganizuje nocleg jaki sobie zazyczycie (my spalysmy w guesthouse i bylysmy bardzo mile zaskoczone 😊 Dzieki niemu poznacie prawdziwe smaki Sri Lanki - lacznie z prawie wszystkimi 20 rodzajami bananow, ktore są tutaj dostępne i mlekiem kokosowym pitym prosto z kokosu dopiero co zerwanego z drzewa:) Mozecie sie powołać na Martę & Ize. Chcialybysmy na naszej podrozniczej drodze spotykać tylko takie fantastyczne i do bolu dobre osoby jak Sunil.

Dane kontaktowe do Sunila (najlepiej napisać maila podajac ilośc dni ktore zamierzacie spędzić na Sri Lance oraz miejsca ktore chcielisbyscie zobaczyć, a Sunil opracuje Wam najlepsza trasę na zwiedzenie tego niezwykłego kraju 😊

Poniżej mail do Sunila:
sunil.driver@gmail.com

tytus58 dołączył
21.05.2013

tytus58 14:27 | 28.06.2013

Żeby mieć możliwość porównania polecam kierowcę z którym byliśmy na 7 dniowej wycieczce: Kapila Ranaweera, ranaweerak2012@gmail.com
Dobry przewodnik, bardzo bezpieczny choć dynamiczny kierowca, ma dobry samochód , zawsze dobry humor i żadnego marudzenia. Ponadto świetnie mówi po angielsku i ma naprawdę dużą wiedzę o swoim kraju.
Godny polecenia.
Co do finansów to płaciliśmy (za dwie osoby) 50 USD dziennie za samochód, paliwo, kierowcę i jego noclegi + wyżywienie. Żadnych dodatkowych kosztów.
Za noclegi w guest house'ach i hotelach 30-60 USD za pokój ze śniadaniem.

benelias dołączył
26.08.2013

benelias 21:15 | 26.08.2013

mam pytanie- czy płaciliscie 50$ za dzień jazdy czy za 100km jazdy?

annadr dołączył
07.08.2013

annadr 17:05 | 07.08.2013

Witam wszytkich

Ja równiez chciałabym polecić najlepszego kierowcę ze Sri Lanki ktróry sprawił,że nasz urlop był naprawde wyjątkowy!Kusumsiri http://kusumsiritravels.com/
Serdecznie polecam, pisałam przed wyjazdem do wielu kierowców ale on miał dla nas najlepszą ofertę pod względem cenowym i był tez najbardziej elastyczny jezeli chodzi o wykonanie naszego planu - ponieważ zwiedzanie trwało u nas dość krótko jezdził z nami od rana do nocy zeby jak najwiecej nam pokazać - dokładnie tak jak chcielismy, jest sympatyczny, inteligentny i bardzo pomocny! Przeszedł samego siebie na safari w Yale gdzie jezdził z nami tak długo aż spotkaliśmy przed samą maską jeepa wymarzonego lamparta! Na pewno wróce na Sri Lanke jest to cudowny i przepiękny kraj !! Polecam - ja byłam w kwietniu 2013 i nie moge zapomnieć.... Jezeli macie jakies pytania piszcie - chetnie pomoge
annadragan@vp.pl

piotrgal dołączył
19.08.2013

piotrgal 22:04 | 19.08.2013

Polecamy najlepszego kierowce i przewodnika w 1 na Sri Lance-wozil cala nasza rodzine przez dwa tygodnie po calej wyspie. Przejechalismy z nim prawie 1500km i byla to czysta przyjemnosc. Dowcipny, przyjazny, uczciwy i do bolu szczery. Naprawde polecamy go!

Jude Fernando
judefernando22@yahoo.com
0094774205679

Robi10 dołączył
23.02.2013

Robi10 00:00 | 22.08.2013

Zawsze mówiłem,że Jude Fernando jest najlepszym kierowca i przewodnikiem na Sri Lance .

czesiu dołączył
01.06.2011

czesiu 10:47 | 22.08.2013

Jude to wielka klasa.

Robi10 dołączył
23.02.2013

Robi10 11:55 | 22.08.2013

Dokładnie potwierdzam , jestem z nim umówiony na luty .Cały czas jestem z nim w kontakcie , cała rodzina przeurocza , w listopadzie będzie po raz drugi tatą .
Pozdrawiam
Robert

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl