/ / MOłDAWIA > Z KISZYNIOWA DO ODESSY > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Z KISZYNIOWA DO ODESSY

kategoria podróże po świecie

paco dołączył
14.07.2009

paco 12:15 | 16.10.2014

Ktoś jechał może ostatnio tą trasą?

Piotrekbb dołączył
17.01.2010

Piotrekbb 20:23 | 16.10.2014

Ja jechałem ale w 2009 roku jak ci to coś da

martinez027 dołączył
10.08.2007

martinez027 21:45 | 16.10.2014

pare razy w tym roku,w sierpniu ostatnio...

paco dołączył
14.07.2009

paco 22:06 | 16.10.2014

Mam zamiar jechać marszrutką czy innym autobusem, jechać przez Naddniestrze? Słyszałem że trochę się na granicy uspokoili i już tak nie łupią czy raczej dłuższą trasą? Będę jechał tylko w jedną stronę jeśli chodzi o pieczątkę wyjazdową z MD. Ile mniej więcej powinienem zapłacić za przejazd? Może przy okazji jakaś sugestia w sprawie noclegu w Odessie (ok. 20EUR)?

martinez027 dołączył
10.08.2007

martinez027 22:40 | 17.10.2014

jest już dużo lepiej,jak nie przekroczysz 24h to niepowinni sie czepiać(za brak meldunku trzeba dać dużą łapówe)choć na drogowym może się jeszcze zdarzyć jakiś łapownik,ale mała szansa....Ja polecam zawsze pociag--dużo wygodniej i bezpieczniej niz te syfiaste marszrutki-jest tylko 1 o 7:20 i 12:10 w Odessie jest...No i pociagiem wogóle niemasz kontaktu z celnikami naddniestrzańskimi--tylko na ostatniej przed Benderami stacji jest kontrolna(celniczka tylko przechodzi i jak wielki bagaz to pyta co tam-pieczatek niedaja)no i przy wjezdzie na Ukraine juz normalna kontrola pociągowa -kompy przenośne,psy ,kałachy i pieczatki tu dają:).....Bilet na pociag ze 180 lejków mołdawskich(miedzynarodowy to drożej bo do Tyraspola 15 lei,a taka sama odległość po Mołdawii 25lei) marszruty ze 150lei ale nie jechałem(do Tyraspola 50 lei)--mozna ominać Naddniestrze przez Palance--ok.godzine dłuzej jazdy....W Odessie jak nie masz klaustrofobi i nie szukasz luksusów to TOKIO HOTEL jest ok--przez bookinga za 40zł zaklepiesz,200m od dworca głownego--co ważne masz za te 40zł 1 osobowy mini pokoik z kiblem i prysznicem---lepsze to od najlepszego hostelu swiata i ich śmierdzacych dormów....na bookingu sporu dobrych miejscówek do 20 euro,ceny noclegów w tym roku spadły sporo no i hrywna najtansza od wielu,wielu lat...

paco dołączył
14.07.2009

paco 23:15 | 17.10.2014

Dzięki za dokładny opis. Trochę mi wstyd, że od razu nie sprawdziłem na bookingu ale jakoś ciągle jak myślę o tym kierunku to takie zdobycze techniki mi umykają.

Nat dołączył
25.06.2016

Nat 13:23 | 17.07.2016

we wrześniu wybieramy się do Odessy i chcemy zrobić sobie wycieczkę do Kiszyniowa, jak długo jedzie pociąg, ktoś się orientuje czy bilety kupimy bez problemu czy trzeba wcześniej kupić ? czy ktoś mógłby polecić w miarę tani i fajny nocleg w kiszyniowie.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2023 Globtroter.pl