Forum dyskusyjne
Tanie polaczenia autobusowe EUROPA
kategoria tanie podróżowanie
kraj Wielka Brytania
karpat 23:44 | 21.11.2014
Podaje link do bardzo tanich polaczen autobusowych pomiedzy wybranymi krajami europejskimi, jak rowniez w ich obrebie.Im wczesniej zarezerwujemy tym taniej. Np. rezerwujac dzis przejazd z LONDYNU do EDYNBURGA na 12 stycznia 2015 mozemy zaplacic smieszne 13£ w OBIE strony.
Polecam dla tych co nie boj sie niewygody, podrozuja na budzecie lub oszczedzaja na noclegach podrozujac noca :D
Link do strony: http://uk.megabus.com/Default.aspx
Buziaki i dobrej nocki,
Patrycja
nitkaska 00:48 | 22.11.2014
cenna wiadomość:) Córka mieszka w Manchesterze, też jej podeslę:)
karpat 11:21 | 22.11.2014
>cenna wiadomość:) Córka mieszka w Manchesterze, też jej podeslę:)Jeszcze z nimi nie jechalam, ale bede planowalam mala wycieczke po polnocnej Anglii, przemieszczajac sie wlasnie tymi busami :) Pociagi w UK sa fantastyczne ale za drogie na czeste krotkie przemieszczanie sie.
Kiwi_Lemon 23:09 | 22.11.2014
Pierwszy raz jechalam z nimi z 10 lat temu, wtedy mieli stare autobusy, niemal jak nasze "ogorki". Teraz maja nowe, wygodne, jezdzilam z nimi po UK i z Londynu do Paryza i polecam.
karpat 23:32 | 22.11.2014
Dzieki za polecenie, dobrze wiedziec ze ktos sprawdzil i jest zadowolony. Orientujesz sie czy maja odpowiednie autobusy do dluzszych tras? Wygodne, w ktorych mozna sie rozlozyc (oparcie rzecz jasna, na wiecej nie licze (;) i spac?
Kiwi_Lemon 23:50 | 22.11.2014
Tak, na trasie z Londynu do Paryza i z Londynu do Brukseli (przypomnialo mi sie, ze tez jechalam) byly wygodne, nowoczesne autobusy. Wez tylko pod uwage, ze zazwyczaj wszystkie miejsca sa wyprzedane, autobusy sa pelne, wiec z tym rozkladaniem sie roznie bywa. Ja mam krotkie nogi, to mi nie przeszkadza ;-)
nitkaska 00:14 | 23.11.2014
jak będę się wybierać do UK to muszę się przymierzyć, marzy mi się Szkocja:)
karpat 00:39 | 23.11.2014
Mi tez :) Moze latem sie do niej przymierze, mam kumpla w Aberdeen wiec o nocleg nie mialabym sie co martwic :)
karpat 00:40 | 23.11.2014
PS. Niestety, jestem wysoka i zawsze mam problem w autobusie bo kolana wgniataja sie w siedzenie na przeciwko :/ Jak tu spac, ech...
nitkaska 00:50 | 23.11.2014
to czekam na relację, też cenową. Może wtedy śmignę do córki, aby pognać do Szkocji...
Kiwi_Lemon 10:06 | 23.11.2014
Z Londynu do np. Aberdeen ten autobus będzie jechał ok. 12 godzin. To prawda, że jest tani, ale to trochę długa i męcząca droga. Jeżeli się kupi bilet na pociąg z dużym wyprzedzeniem (ok 3 miesiace) to też można upolować coś taniego. Parę lat temu mieli bilety na Calledonian Sleeper po 17 funtów, nie wiem jak jest teraz, ale może warto sprawdzić.
karpat 12:50 | 23.11.2014
Swietna sugestia, DZIEKI! Nie wiedzialam wczesniej o Caledonian Sleeper :)