/ / WIELKA BRYTANIA > Problem z biletami lotniczymi na stronie KAYAK > Forum, porady, opinie i informacje w Globtroter.pl

Forum dyskusyjne

Problem z biletami lotniczymi na stronie KAYAK

kategoria tanie podróżowanie

Kajnis dołączył
01.02.2019

Kajnis 12:31 | 01.02.2019

Witam! Nigdy jeszcze nie leciałam samolotem, więc siłą rzeczy nigdy też nie kupowałam biletów lotniczych. Stad też moje pytania odnośnie kupowania biletu lotniczego przez stronę Kayak.
Po pierwsze, czy ktoś to z was już robił i czy jest to bezpieczna strona?
Po drugie, za każdym razem jak pokazuje mi się cena biletu jedna z ikonek w prawym górnym rogu informuje, że cena nie zawiera bagażu podręcznego. Do tej pory myślałam, że bagaż podręczny był nieodłaczną częścią ceny biletu. No bo jak nie lecieć bez jakichkilwiek rzeczy, w samej kurtce i szaliku? Czy ktoś może mi powiedzieć, czy ten bagaż podręczny można później dokupić?
Muszę lecieć m na dzień, dwa do Londynu, dosłownie w tę i z powrotem, i mam zamiar wziać zwykłą damską torbę, taką dużą typu worek, gdzie mi się zmieści wszystko czego potrzebuję na tak krótki wyjazd. Czy taka torba wejdzie pod kategorię bagaż podręczny?
Bardzo proszę o pomoc i o wszelkie rady!

Yakin dołączył
01.01.2017

Yakin 10:30 | 02.02.2019

Domyślam się, że zamierzasz lecieć Ryanairem, który jest głównym tanim przewoźnikiem na tym kierunku. Niestety od 1 listopada ubiegłego roku linia zmieniła zasady przewozu bagażu. Tutaj masz wszystkie szczegóły https://www.ryanair.com/pl/pl/zaplanuj-podroz/loty-z-nami/zasady-przewozu-bagazu-podrecznego . Opcja wyboru dodatkowego bagażu pojawia ci w procesie zakupu biletu. Jeśli chodzi o Kayaka, to ja osobiście nie słyszałem o problemach z tym pośrednikiem. Choć w przypadku Ryanaira wolę kupić bilety u nich bezpośrednio.

Kajnis dołączył
01.02.2019

Kajnis 11:24 | 02.02.2019

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Z tą opcją bagażu to myślałam, że to właśnie jest błąd po stronie Kayaka. Ja niestety nie równam się z tą stroną w sprawie wyszukiwania najtańszych połączeń, dlatego muszę niestety na niej polegać. Pozdrawiam

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 11:53 | 02.02.2019

Czasami nie wiem jak rozumieć takie wpisy. Yakin napisał wprost, w wypadku Ryan lepiej kupować bezpośrednio. W odpowiedzi widzimy, że kayak jest najlepszą wyszukiwarką tanich połączeń. Sorka ale wygląda jak nieudolna reklama wyszukiwarki.
Z ciekawości wziąłem dwa losowe terminy WMI-STN-WMI na kayaku - znajduje najtańsze połączenie za 161 złotych bez nic (bez podręcznego), to samo zestawienie połączeń bezpośrednio na stronie Ryan można kupić za 95 zeta.
Tak, kayak rzeczywiście jest dobrą wyszukiwarką najtańszych połączeń...

Kajnis dołączył
01.02.2019

Kajnis 12:19 | 02.02.2019

Prafrazując twój wpis. Sama nie wiem jak rozumieć twój wpis, ponieważ wyraźnie napisałam, że to ja nie daję sobie rady z wyszukiwaniem na stronie Ryanaira. Na kayaku po prostu przedstawia mi najtańsze połączenia od dwóch przewoźników. Nie wszyscy wiedzą to co ty wiesz. No ale, jak ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem, to tworzy takie teorie spiskowe.
Tak na przyszłość, ta odpowiedź nie jest sposorowana przez nikogo.

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 12:27 | 02.02.2019

To kolega napisał co należy zrobić - wejść na stronę Ryan i kupić tam bilet. Nie wiem co trzeba wiedzieć szczególnego żeby to zrobić...

Kajnis dołączył
01.02.2019

Kajnis 12:42 | 02.02.2019

Nie wiesz jakie są moje priorytety i na czym mi głównie zależy, czyli na różnych czynnikach, które mają wpływ na cenę biletu i które muszą wziąść pod uwagę w trakcie szukania połaczenia.No i się nigdy nie dowiesz i będziesz tak żył w słodkiej ignorancji do końca swoich dni. Aż ci zazdroszę. Podobna tacy ludzie mają najszczęśliwsze życie.
Odzywsz się nie ponieważ chcesz pomóc, tylko twoje ego podnosi rączkę i wrzeszczy jak pięcioletnie dziecko: A ja wiem! A ja wiem! A ty nie. Ha ha ha...
Ile ty masz lat? Nie czekaj, nie odpowiadaj, bo będzie kolejny kompletnie bezsensowny post.

Edgarek dołączył
16.08.2008

Edgarek 15:07 | 02.02.2019

>Nie wiesz jakie są moje priorytety i na czym mi głównie zależy, czyli na różnych
>czynnikach, które mają wpływ na cenę biletu i które muszą wziąść pod uwagę w trakcie
>szukania połaczenia.No i się nigdy nie dowiesz i będziesz tak żył w słodkiej
>ignorancji do końca swoich dni. Aż ci zazdroszę. Podobna tacy ludzie mają
>najszczęśliwsze życie.
>Odzywsz się nie ponieważ chcesz pomóc, tylko twoje ego podnosi rączkę i wrzeszczy jak
>pięcioletnie dziecko: A ja wiem! A ja wiem! A ty nie. Ha ha ha...
>Ile ty masz lat? Nie czekaj, nie odpowiadaj, bo będzie kolejny kompletnie bezsensowny
>post.

Brawo, genialna analiza psychologiczna. Skoro przychodzisz na forum po poradę a jednocześnie nie przedstawiasz "priorytetów" to masz niewielką szansę na właściwą poradę.

BTW "wziąć".

Kajnis dołączył
01.02.2019

Kajnis 15:16 | 02.02.2019

Tyle że ja to zrobiłam. Proszę czytać ze zrozumieniem. I dostałam miłą odpowiedź od jednego z użytkowników. A później zaczęło być mniej miło gdy odezwało się Ego i jego kolega, który zamiast przeczytać ze zrozumieniem mój pierwszy post zaczął się czepiać słówek. A tak na marginesie to dziękuję, nie poprawię, ale miło jest wiedzieć, że na tym forum jest strażnik ortografii, który co prawda nic nie wniesie do rozmowy, ale błąd wytknie. Czyli kolejne Ego. Ego.2

[konto usuniete] dołączył
00.00.0000

[konto usuniete] 18:09 | 02.02.2019

Edgarek ale z Ciebie BUROK ja nie mogę

Yakin dołączył
01.01.2017

Yakin 09:31 | 03.02.2019

>Bardzo dziękuję za odpowiedź. Z tą opcją bagażu to myślałam, że to właśnie jest błąd
>po stronie Kayaka. Ja niestety nie równam się z tą stroną w sprawie wyszukiwania
>najtańszych połączeń, dlatego muszę niestety na niej polegać. Pozdrawiam

Wyszukiwanie połączeń na stronie Ryanair wygląda doładnie tak samo jak na stronie KAYAKA. Na tej stronie https://www.ryanair.com/pl/pl/ wpisujesz lotnisko wylotu (w przypadku Warszawy, to musi być Warszawa Modlin, nie wiem dlaczego domyslnie jest Chopin), lotnisko przylotu czyli Londyn, potem klikasz kontynuuj, podajesz daty itd. Naprawdę nie ma tam nic skomplikowanego.

Strefa Globtrotera

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], jęśli jesteś nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl są prywatnymi opiniami osób korzystających z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z poglądami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie wątpliwości prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie treści reklamowych jest zabronione.

Jak dodać wątek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy wątek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). Są one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzają go wielokrotnie. Ciateczka mogą też stosować współpracujący z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2025 Globtroter.pl