Forum dyskusyjne

polska szkoła we Włoszech

kategoria inne

kraj Włochy

iwonia7 doł±czył
05.12.2007

iwonia7 08:47 | 13.12.2007

dziękuję za odpowiedĽ, wstepnie promowana bedzie oferta studiow dla osób po maturze, dodatkowo kursy jezykowe
pozdrawiam

zgłoszone do moderacji

CRDiana doł±czył
12.12.2007

CRDiana 19:32 | 12.12.2007

Mam pytanie:
W jaki wieku uczniowie będ± mogli tam uczęszczać i czy to tylko studia czy może także liceum
mam 16 lat i chciałam wyjechać do Włoch
a jeżeli chodzi o ilo¶ć polaków we Włoszech to wiem że przede wszystkim s± tam osoby dorosłe pracuj±ce w charakterze pomocy domowej,
chociaż gdy byłam w Rzymie spotkałam sporo młodych osób mieszkaj±cych tam na stałe, uczęszczaj±cych tylko dwa razy w tygodniu do polskiej szkoły na zajęcia języka polskiego i historii, a na co dzień chodz±cych do normalnych włoskich szkół
pozdrawiam

zgłoszone do moderacji

iwonia7 doł±czył
05.12.2007

iwonia7 15:28 | 05.12.2007

witam wszystkich! prosze o pomoc, mam kilka waznych dla mnie pytan. nie moge znalezc nigdzie danych statytstychnych na temat polonii we Wloszech, a bardzo mnie to intetresuje ilu Polakow tam zyje i gdzie jest ich najwiecej?
firma mojego kolegi planuje zalozyc we Wloszech szkole dla Polakow i oferowac rozne kusry oraz studia po polsku. chcialabym mu pomoc w wybraniu miejsca, gdzie byloby najwieksze zainteresowanie. Co myslicie w ogole o pomysle utworzenia polskiej szkoly? ja myslalm o dwoch miastach Rzymie lub Mediolanie. prosze o jakies wskazowki i uwagi, bede bardzo wdzieczna za pomoc, a czy sami bylibyscie zainteresowani studiami po polsku? ja uwazam, ze to fajny pomysl, pozdrawiam wszustkich bardzo serdecznie

zgłoszone do moderacji

Strefa Globtrotera

Bezpieczne logowanie na czas sesji

Forum dyskusyjne

Aby korzystać z forum należy być zarejestrowanym użytkownikiem Globtroter.pl. Kliknij [TUTAJ], ję¶li jeste¶ nowy.

Wypowiedzi użytkowników publikowane w Globtroter.pl s± prywatnymi opiniami osób korzystaj±cych z Forum.

Globtroter.pl zastrzega, że nie ponosi odpowiedzialno¶ci za tre¶ć opinii i w żaden sposób nie utożsamia się z pogl±dami wyrażanymi w tym miejscu.

Wszelkie w±tpliwo¶ci prosimy kierować na adres: globtroter@globtroter.pl.

Redakcja Globtroter.pl zastrzega sobie prawo do moderowania i redagowania wypowiedzi na Forum bez podania przyczyn, zamieszczanie tre¶ci reklamowych jest zabronione.

Jak dodać w±tek

1. Zarejestruj się w naszym serwisie [tutaj]
  2. Zaloguj się (na każdej stronie)
  3. Utwórz nowy w±tek na forum [tutaj]
X

Serwis Globtroter.pl zapisuje informacje w postaci ciasteczek (ang. cookies). S± one używane w celach reklamowych, statystycznych oraz funkcjonalnych - co pozwala dostosować serwis do potrzeb osób, które odwiedzaj± go wielokrotnie. Ciateczka mog± też stosować współpracuj±cy z nami reklamodawcy. Czytaj więcej »

Akceptuję Politykę plików cookies

Wszelkie prawa zastrzeżone © 2001 - 2026 Globtroter.pl